27 januar, 2009

La Cofradia, la Casa del Pescador

Den tradisjonelle matkulturen på Gran Canarias sørside er basert på fisk og skalldyr. Fiskerne i kommunen Mogan holder til i havnene i Arguineguin og Puerto de Mogan.
.
Fiskerne som har base i Puerto de Mogan, fisker både for det lokale markedet og for eksport. I sommermånedene er fiske etter tunfisk viktig, ellers i året pågår det et fiske etter hvitfisk. Det som ikke selges direkte på det lokale marked og til restauranter og hoteller, blir bearbeidet for eksport ved det lokale fiskemottaket. Fiskernes hus, Cofradia de Pescadores, har også en egen restaurant i fiskerhavna. Jeg har dessverre aldri spist middag på denne restauranten, men det sies at de serverer fantastiske fiskemiddager her. Det finnes ca femten aktive fiskebåter i Puerto de Mogan. Nuestra Señora del Carmen er skytshelgen for fiskerne.













The traditional food culture in Gran Canaria south is based on fish and shellfish. The fishermen in the municipality of Mogan are located in the ports of Arguineguin and Puerto de Mogan.
.
The fishermen who have base in Puerto de Mogan, fishes both for the local market and for export. In the summer months they are fishing for tuna especially important, and the rest of the year they are fishing for whitefish. What is not sold directly on the local market and to restaurants and hotels, will be processed for export by the local fish market. The fishermen’s base, Cofradia de Pescadores, also included a restaurant. There are about fifteen active fishing boats in Puerto de Mogan. Nuestra Señora del Carmen is the patron saint of fishermen.

2 kommentarer:

carpediem52 sa...

http://www.vgb.no/14947/perma/378437

at vi har vært på samme sted er vi jo sikre på, likevel får du linken til havna mi! ;)

Randi sa...

Du har noen herlige bilder fra havna! Kjenner lukten av salt sjø...