28 oktober, 2008

Mama Soller

Jeg har fått en veldig god venninne i Soller, svenske Birgitta. En elskverdig og inkluderende dame. Vi ble kjent med hverandre via internett høsten 2007 da jeg googlet Soller og fant hennes blog. Hun hadde så mange fine bilder fra mitt paradis at jeg måtte legge inn en kommentar i bloggen. Siden den gang har vi hatt jevnlig kontakt via e-post og i sommer møttes vi "in real life". Tross aldersforskjell (hun rundet 71 sist mai) ble vi riktig gode venninner, som om vi hadde kjent hverandre i mange år. ”Ulikheter når det gjelder alder, kjønn, samfunnsstilling, nasjonalitet og rase er uvesentlig når vennskap først har oppstått.” (Erik Lindkvist)Som pensjonist bosatte Birgitta seg i Soller, etter et langt og variert arbeidsliv. Men hennes tilværelse er langt fra late pensjonistdager. Birgitta og sønnen Anders kjøpte høsten 2006 et hus som ligger sentralt til i enden av Soller’s handlegate. Birgitta fulgte ombyggingsarbeidet og er allerede godt integrert i Soller. Nå er hus, gårdshus og uteområdet totalrenovert. Resultatet er vakkert!
De har vært flinke til å bevare det gamle huset som er møblert i en fin blanding av nytt og gammelt. Casa Mama Soller leier ut 1 leilighet og 2 dobbeltrom til familie og venner.
Birgitta administrerer Casa Mama Soller og er den perfekte vertinne. Hun kjøper frokostbrød til sine gjester og gjør alt hun kan for at de skal trives godt. Anders bor i Sverige, jobber world-wide og er ofte i Soller på besøk. Han snakker flytende spansk og det gjør arbeidet enklere, f.eks. i kontakt med offentlige kontorer.
Selv om Casa Mama Soller ligger sentralt til, har eiendommen landlige omgivelser. Fra takterrassen på gårdshuset er det utsikt ned dalen mot Puerto de Soller og opp dalen mot fjellkjeden Tramuntana.
Her finner du siden til Casa Mama Soller: http://www.mamasoller.blogspot.com/
Eiendommen er som en drøm! Jeg kunne flyttet hit hvilken dag som helst.
Allerede ved inngangspartiet føler du det hjemme. En trapp opp til Birgitta’s private lille rede, så trapper videre opp til utleierom. Trappen ned fører til bad, kjøkken, uteplass og gårdshus.
I november 2007 tok Birgitta i mot sine første gjester i Casa Mama Soller og kun avbrutt av juleferie i Sverige har hun jobbet som en helt. Sommeren er spesielt hektisk med mange ferierende og varmen som kan slå ut selv ferierende. I min andre ferieuke tok Birgitta noen dager og Anders bestilt rom til henne på Hotel Marina (min sommerbolig). På bildet under ser vi en reiseklar Birgitta på stasjonen i Soller. Det spiller ingen rolle at feriemål er kun 3 km unna, så lenge man kommer bort fra det daglige. Vi tok forresten en taxi til hotellet, for å unngå en overfylt trikk. Pris for taxi mellom innlandsby og havn er den samme som trikk for 2 personer.Vi fikk noen trivelige dager sammen i Puerto de Soller. Birgitta fikk rom med havutsikt og det var deilig for henne som bor i en innlandsby. Hun fikk nyte late dager, gå til ferdig dekket bord til frokost, lunsj og middag. Vi slanget oss på Agapanto Beach på dagtid. På kveldstid studerte folkelivet og lyttet til musikk på Marina’s terrasse.

En dag spiste vi lunsj på Los Geranios.

En kveld spiste vi nydelig middag på Restaurant Ses Oliveres i havnen.

Vi fikk bord i front og kunne nyte en vakker solnedgang.


Birgitta fortjente virkelig en ”minisemester” og i løpet av disse dagene utviklet vi et godt vennskap. Vi utnevnte oss selv til "Drottninger af Soller". Jeg gleder meg allerede til neste års ferie og i mellomtiden holder vi kontakten via e-post.

Jeg sender en hilsen til min gode venninne med ”Gabriellas Sång” og ønsker Birgitta alt godt:



1 kommentar:

Birgitta Kjellner sa...

Kära Randi! Först idag, 4 januari 2009, hittade jag till den här sidan och har lyssnat och beundrat alla bilder från dina besök i vår vackra lilla stad. Såå fantastisk musikupplevelse jag fick. Du är så duktig och har en otroligt fin blogg. Tack. Jättekram till dej.