24 oktober, 2008

Gourmetmat i Barcelona

Under oppholdet i Barcelona måtte en byens klassiske restaurant besøkes. "Los Caracoles" har vært omtalt i mange reisemagasin og navnet betyr "sneglene". Stemningsfull historisk restaurant fra 1835, med en skikkelig gourmet meny.


Restauranten ligger ikke så langt fra hotellet vi bodde på, i en liten smal gate i Ciutat Vella – en sidegate fra Las Rambla. Du har funnet restauranten når du kommer til et hushjørne med en utendørs svær grill i veggen hvor det grilles kyllinger. Den grillede kyllingen er regnet som den beste i verden, iflg. restaurantomtaler.
Første kvelden hadde vi ikke bestilt bord og måtte vente i baren en liten halvtime. Fra "ventebaren" går ferden gjennom kjøkkenet. Ja, du leste riktig. Alle gjester blir geleidet gjennom kjøkkenet som ligger en halvetasje ned fra baren. Huset er gammelt og består av hel- og halvetasjer. Det er ikke enkelt å finne fram uten kelner. Vi blir geleidet videre opp en smal trapp, bort en gang og så til rommet hvor vi får reservert bord. Alt går så hurtig at vi ikke rekker å ta bilder på veien gjennom restauranten.

To enslige damer får endelig litt oppmerksomhet og det fra katalanske sangere!

Veggene er dekorert med bilder av celebriteter som har inntatt sine måltider her.
 

Barcelona har faktisk over 2300 restauranter, svært mange med katalanske retter på menyen. Mange tradisjonsrike og trivelige restauranter i det sjarmerende nettverket av gamle, smale gater. "Los Caracoles" er den mest kjente.
Første kvelden vi var på Los Caracoles spiste vi spesiell mat. Til forrett bestilte vi 1 porsjon snegler på deling. Hovedretten var hver sin halve kanin. Desserten var selvfølgelig Crema Catalana. Et nydelig måltid, men snegler var nok første og siste gang jeg spiste!


En annen kveld delte vi en porsjon med hvitløksmarinerte reker til forrett. Til hovedrett spiste jeg kalvefilet og mitt reisefølge koste seg med grillspyd. Jeg måtte ha Crema Catalana til dessert denne kvelden også.

Vil du vite mer om denne utrolige restauranten, gå til hjemmesiden

Ingen kommentarer: