09 april, 2009

Havne- og kanalrundfart i København

Bloggdama "er" fortsatt i København og dagens skriverier er fra påsken 2006. Som tidligere fortalt i bloggen så elsker jeg havet. Siden jeg var i København sammen med en sjømann, ble det naturligvis en tur på vannet. Vi tok en kanaltur fra Nyhavn, men holdt på å fryse i hjel før timen var gått og vi kunne hoppe i land. Selv med soltak på båten ble dette en veldig kald fornøyelse. Mer om Canaltours her.
Med iskalde fingre fikk jeg likevel knipset noen bilder og det første er ”Den Sorte Diamant” som ligger på Slottsholmen. Det er et spennende og markant tilbygg til Det Kongelige Bibliotek. Diamanten sto ferdig i 1999 og er en av de desidert mest spennende nybyggninger langs den københavnske havnefronten. Fasaden består av 2.500 m2 "Absolute Black Granit" fra Zimbabwe, tilskåret og poleret i Italia.
Her er konsertsaler, utstillinger og lesesaler. I ”Den Sorte Diamant” finnes også 2 museer: Museet for Dansk Bladtegning, hvor det er skiftende utstillinger, samt Det Nationale Fotomuseum, hvor man kan oppleve verker fra museets egen samling. I samlingen inngår både danske og utenlandske fotografier fra 1839 og opp til i dag.
Halvøya Christiansbro i Christianshavn er omkranset av kanaler til tre sider og trafikkåren Torvegade til den fjerde siden. De sorte bygningene med glassfasader på bildet ut mot Christianshavns Kanal er Nicolai Eigtveds Gade Ejerforening. Bygningskomplekset inneholder luksusleiligheter, bank og Skatteministeriet i Danmark. I området Christiansbro lå i perioden 1898-1979 det kjente skipsverfet Burmeister & Wain.
Vi seiler videre og bildet under viser Christiansborg (Folketinget) og Børsen.
Gammel Strand med Kunsthallen Nicolaj (tidligere Nicolaj Kirke), statuen ”Fiskerkone” og Biskop AbsalonHøjbro Plads.
Tilbake i Nyhavn og lunere farvann.
En kanaltur i København anbefales, men husk varme klær om været ikke er på topp.

Guidene forteller om severdighetene vi passerer og dette er en lærerik tur.
Etter kanalturen kan man jo oppsøke steder man har hørt om.

2 kommentarer:

-Mitt lille rede- sa...

Heisann!
Alltid mange fine turbilder her hos deg!
Jeg ønsker deg ei riktig god påske, kose deg masse! :-)

Klem fra Lene

Anne-Berit sa...

Takk for turen,igjen.Du kunne utvilsomt vært reiseleder,så mye som du kan om stedene du har besøkt.Flott innlegg fra Nyhavn også.Ha en fortsatt fin påske!