15 februar, 2009

Sigfriddagen

15.februar - Sigfriddagen
  • Dagen er til minne om Sigfrid, engelsk munk som kom til Norge etter innbydelse fra Olav den Hellige. Sigfrid ble byen Växjös skytshelgen.
  • Mildvær på Sigfriddagen betydde at mangelen på vann skulle være slutt om 40 dager, 25.mars. Det var vanskelig å få vannet i brønnene til å rekke, så fra i dag smeltet det snø.
  • Som denne dagen er, blir sommeren.

Opplysningene om dagen har jeg funnet i denne boken av Sverre Østen. Forlaget ønsker leserne en flott reise gjennom året med denne boken om tro og overtro, om vær og værvarsler og om livet og kjærligheten, med livskunstneren og naturelskeren Sverre Østen som tolk og veiviser.

Sverre Østen, som døde i 1992, hadde alltid sans for eventyret og han hentet et rikholdig materiale fra folketroen. Det tok ham mer enn til år å samle stoffet til denne boken, som han selv har illustrert. Boken tar for seg året dag for dag, fra januar til desember, og presenterer ulike historier, anekdoter og andre finurlige opplysninger om akkurat denne dagen. Navnedager, primstavmerker, sol opp og ned og liknende er selvfølgelig med på alle dagene. Jeg fikk boken til bursdagen min i 2002 (takk Solveig!) og anbefaler den for de som er liker emnet!

1 kommentar:

Lille meg sa...

Jeg har aldri hørt om denne Sigfrid før, jeg. Og 15. februar var det et nydelig vær her iallfall, så kanskje denne sommeren blir fin også.... Vi kan jo alltids håpe.
Vi har samme finværet i dag også, men fra i morgen trues det med mer snø her. Jeg håper det ikke blir det, for vi har altfor mye som det er.... Men det er det ikke jeg som bestemmer.....
Ønsker deg ei fin uke!