01 februar, 2009

Fuerteventura - Ørken & Vind

Julen 1999 ble feiret på Fuerteventura. Jeg hadde behov for en uke i stillhet og valgte Hotel Riu Oliva Beach som ligger ute i naturreservatet Las Dunas, 3 km utenfor Corralejo. Et rolig område. Las Dunas er en ca. 8 km lang og 100-200 meter bred strand, som utelukkende består av dyner med sand fløyet over fra Sahara under kraftige stormer. Dette er windsurfernes paradis!
(Bilde over er fra Google Earth)
Kort vei til sanddynene og havet.
Etter "ørten" forsøk i iskald sjø ga jeg opp sjøbad. Gikk heller lange turer langs stranden.

Riu Oliva Beach består av et stort hotell og et område med leiligheter.
Dengang reiste jeg med VING, men nå er det APOLLO som har dette anlegget.
Jeg hadde leilighet i 2.etg. med kjempestor balkong, sol hele dagen og utsikt til den vakre hagen.
Denne ferieuken hadde jeg halvpensjon og maten ble servert i en flott spisesal.
Kald og varm buffet, temakvelder som spansk, italiensk og fransk aften. Variert og god mat.
Corralejo ligger på øyas nordlige spiss med utsikt, og båtforbindelse, til Lanzarote. Byen er i kraftig utvikling, men heldigvis har man også her holdt bygget nede på et par etasjer. Corralejo er opprinnelig en liten fiskerby og her blander lokalbefolkningen seg med turistene. Spesielt omkring havnekaia er byen sjarmerende. Det er her og i gatene bak havnen, de gode restaurantene ligger. Fisk og annen kanarisk mat serveres i de hyggelige restaurantene. Hovedgaten i Corralejo er forholdsvis ny og her ligger de mer vanlige restaurantene som serverer italiensk, mexicansk osv. Det er ikke det store nattelivet i byen, men noen barer finnes. Den gamle bydelen skiller seg markant fra resten av byen, her lever de lokale sitt eget liv, men flere gode tapasrestauranter trekker turister til denne delen av byen.
Jeg var også med på dagsutflukt med VING og fikk sett hele øya.
Fuerteventura har rundt 27 000 innbyggere og er den nest største av Kanariøyene og er mest kjent for sin rolige atmosfære. Rundt om på øya er det flate sletter, noe som gjør den forskjellig fra de øvrige Kanariøyene. Fuerteventura er delt inn i seks distrikter; La Oliva, Puerto del Rosario, Betancuria, Antigua, Tuineje og Pajara. Øya er berømt for sine hvite sandstrender som er de vakreste på Kanariøyene. Havet strekker seg asurblått i mange mil og fiske og vannsport er hovedaktivitetene på øya.
Asurblått hav, vakre hvite strender, døsig atmosfære og et eldorado for ulike typer vannsport.Fuerteventura har 152 strender inkludert de som ligger på den lille øya Los Lobos, utenfor Corralejo-kysten. Den totale strandlinjen med gylden sand er 50 kilometer og strandlinjen med sort sand er 25 kilometer. Hvis du ønsker en rolig og avslappet ferie, er Fuerteventura midt i blinken.
Når du reiser rundt på Fuerteventura, vil du se at det omtrent er geiter overalt. Egentlig ikke så merkverdig, siden geitemelken er basis for øyas største eksportartikkel. Det blir hevdet at det er flere geiter enn mennesker på Fuerteventura og når man kjører rundt på øya kan man lett skjønne denne påstanden. Geita gjør imidlertid god nytte for seg, siden geitemelken er basisen for Fuerteventuras mest kjente eksportartikkel; Majorero-osten. Denne osten selges også på de andre øyene og i tillegg eksporteres den til flere europeiske land.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Takk for enda en flott omvisning,helt fantastisk.Og nydelige bilder.Ha en fin dag!

Anita Ness sa...

Herlig innlegg! Hadde vært artig å sett flere øyer. Har vært på tenerife en gang da.
Ps. etter at vi snakket om Radisson i ASrguineguin på face, hard et dukket opp reklame for hotellet både på bloggen din og på face.-- hele tiden.

Randi Melsæter Pedersen sa...

Facebook snapper opp hva vi "snakker" om. Reklamen på bloggen min skal være relatert til det jeg skriver om. Eller kan det være relatert til de innlegg leserne henter opp. Mitt innlegg om Arguineguin er vel det mest leste på bloggen min. Og et av de innlegg jeg er mest kritisk...