12 januar, 2009

Reisefølge

Trodde du at jeg reiste alene til Gran Canaria? Tro om igjen! En meget god venn var reisefølge. Nysgjerrig? Javel; da kan jeg fortelle at Mäster Cees var mitt reisefølge i ord og toner.
.
Jeg har en god venn som bor på Solkysten i Spania og han ga meg en julegave jeg setter utrolig stor pris på. Jeg fikk boken Cornelis i mitt minne som er skrevet av Bengt Sändh. Han kjente Cornelis fra midten på 60-tallet til hans død i 1987. De omgikks både privat og i profesjonelle sammenhenger, men mest var de ”polare”. Nå bor Bengt Sändh på Solkysten og frekventerer samme bar som min gode venn.
.
I sitt forord skriver Bengt Sändh:
”Om du, käre läsare, vill ha en biografi över Cornelis Vreeswijk med barndom och uppväxt, med diskografi, djupsinnig analys av hans själsliv och konstnärsskap så är detta fel bok….
.
….Jag vill inte berätta om hur han var. Det räckar med att säga att det han var – det var han mycket.
.
…Här berättar jag bare en massa episoder, lustiga och tragiska, från våra sammanträffanden och om det kan ge dig en mer komplett bild av Cornelis som människa, så är jag nöjd.”

.
Mäster Cees privatliv hadde en del mørke sider, med skatteunndragelser, kroslagsmål og stoffmisbruk som innslag, men som trubadur var han en av Sveriges største. Etter å ha lest boken har jeg fått en større innsikt i det kompliserte og tragiske livet Cornelis levde.
.
Tusen takk for julegaven Jan!
 

Jeg har tidligere skrevet om Mäster Cees her.

1 kommentar:

Turid sa...

En flott julegave! Den boken skulle jeg gjerne ha lest... Skal nok få tak i den!
Vi har heldigvis mye musikk av Cornelis!