23 november, 2008

Sjømannskirken i Arguineguin

Sjømannskirken på Gran Canaria har eksistert siden 1987, dvs den har like lang "fartstid" på øya som jeg har. Først hadde kirken lokaler i Puerto Rico og fra 1990 i Arguineguin like ved Sunwing Resort. I løpet av 2007 hadde kirken over 70.000 besøkende. 23.12.06 - Mange besøkende som spiste julegrøt på terrassen til Sjømannskirken. gamle lokaler.I september flyttet Sjømannskirken inn i lokalene til den tidligere nattklubben «Wanna Bee», og dermed er DJ, discokule og neonlys, erstattet med prest, vaffeljern og kaffetraktere. Lokalene ligger vakkert til på strandpromenaden i Arguineguin. Området, som på folkemunne humoristisk blir kalt "Kirkenes", blir besøkt av både fastboende nordmenn og turister.
.
Kirkesenteret er på 750 m2 og inneholder en lesesal, aktivitetsrom, stille rom, kontorer samt et kirkerom med sitteplass til 85. Gudstjenester på søndager og høytidsdager vil fortsatt bli avholdt i den katolske kirken som Sjømannskirken har et langvarig samarbeid med.
.
En stille desembermorgen i fjor ruslet jeg rundt i Arguineguin, mens mine venner gikk på marked. På min vandring tok jeg bl.a. dette stemningsbildet av "Kirkenes". Jeg har til og med fått med måken. Måken heter La Gaviota på spansk og det heter også kirkebladet.Du kan lese mer om Sjømannskirken i Arguineguin her.

3 kommentarer:

Anonym sa...

se her, her er jo GC! :)

Så du er på Sjømannskjerka av og til?

Kommer på at jeg som ungdom/ung voksen dro Europa rundt og sang i sjømannskirker.. de var alltid så koselig og hjertelige de som jobber der!

Unknown sa...

Desember for 2 år siden var jeg ofte innom Sjømannskirken. Drakk kaffe, lånte bøker (godt utvalg i biblioteket, sparer bagasjeplass)og så var jeg der lillejulaften på grøtfest. I fjor var jeg på behandling nesten hver dag og det ble liten tid til slike utflukter.

Når jeg feirer jul på Gran Canaria prøver jeg å få med meg gudstjenesten julaften som Sjømannskirken har i den katolske kirken i Arguineguin. Er ingen fast kirkegjenger her hjemme, men det er veldig spesielt der nede. Så mye folk at de nå må ha 2 gudstjenester julaften. Stemningsfullt. Tror kirken rommer ca 300. Solen skinner inn vinduene og palmene vaier utenfor på kirkeplassen. Som sjømannspresten sa første julaften jeg var der (i 1997); vi er langt nærmere virkelighetsbildet fra bibelen enn i Norge. Det var jo slettes ikke hvit jul da Jesus ble født!

Den beste opplevelsen jeg dog har hatt en julaften var på Fuerteventura i 1999. Da var jeg i en liten katolske kirke på midnattsmesse og snakk om sterk opplevelse! Mange turister som unisont sang kjente julesanger på sine språk. Presten gikk rundt og hilste på alle. Virkelig et godt minne!

Anonym sa...

rundt jula blir vi alle kristne, var det en som sa til meg en gang.. det er jo litt sannhet i det!?