30 november, 2008

1. søndag i advent

Første søndag i advent innledes med de gode verselinjene av Inger Hagerup.
Jeg har tjuvstartet med tenning av adventslys i kveld.

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

Wikipedia skriver dette om advent:

Advent er en kristen årstid som markerer forberedelse til juletiden. Navnet kommer fra latin Adventus (Redemptoris), «(Herrens) ankomst». Første søndag i advent er første dag i kirkeåret.
.
Tradisjonen med å markere adventstidens gang ved å tenne lys hver av de fire søndagene er gammel, men det er usikkert når den ble innført. En myte forteller om en tysk dame som ville lage en kalender for sin funksjonshemmede sønn, som gledet seg sånn til jul. Hun fant opp adventstaken, og tente lys for å telle ned til jul (ifølge Terje Nordby, forfatter av Mytekalender Vinter og programleder av Mytekalender på NRK P2).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for påminnelsen om at det går mot jul. Hørte White Xmas md Bibg Crosby over høtaleranlegg i sentrum i dag, ltt malplasert både i tid og rom syns jeg. Like malplasert som plastjulenisser (ade in China) som klatrer oppover lettmetallstiger på annenhver balkong og veranda her i landet. Eller blinkende julelys i alle farger (made in Thailand) som minner om belysninga på meksikanske horehus. Men jeg liker julekrybbene som har en rik og lang tradisjon her i Portugal. Jeg ser på og nyter både store og små.
Benytter besøket til å takke for alle de hyggelige kommentarene dine. Fred46

Unknown sa...

Plastnisser og fargede julelys er vemmelig!

Portugal har vel hengt seg på "karusellen", på samme måte som Spania har gjort. Men som du sier; heldigvis har de tradisjon med julekrybbene.

Anne-Berit sa...

Stemningsfullt adventsbilde.Ha ei koselig advent framover:o)

Mare Nostrum sa...

I år er det faktisk Chris Rea og "Driving home for Christmas" som innledet advent for meg...

Unknown sa...

And you are flying "home" for Christmas. Me too...

Anonym sa...

Jeg har selv ikke satt opp adventslys eller stjerne ennå, en jeg håper jeg får det til i morgen når jeg har fri.. jeg har jo jobbet i helgen!

Koselig var det da å komme over til deg og se den fine advents-staken!

Unknown sa...

Lysene er allerede fjernet! Er ikke vant med brennbart materiale i nærheten av stearinlys og i kveld tok det fyr. Heldigvis satt jeg like ved og fikk slukket med en gang. Men skade ble det; hull i en vakker løper og brennmerke i salongbordet. :o(

Nå har jeg hentet fram telys.
Uansett hvor fint dette var, så sender jeg herved ut en advarsel!!!

Anonym sa...

huff da! Jommen godt du var i nærheten!