23 november, 2008

Jazz

NRK2 har nettopp "We love Ella! - en hyllest til jazzens førstedame" og jeg har virkelig storkoset meg med den herlige musikken.
.
nrk.no skriver om programmet:
"Et stjernespekket galleri av artister hyller jazzlegenden Ella Fitzgeralds med en parade av hennes mest kjente låter.I denne hyllesten av jazzens førstedame, Ella Fitzgerald, får vi høre Patti Austin og Take 6 (How High the Moon), Natalie Cole (Midnight Sun), Nancy Wilson (Someone to Watch Over Me), Wynonna (Ain’t Misbehavin’), Quincy Jones, og mange, mange flere."

(Foto: Universal Music Group)

Ella Jane Fitzgerald ble født 25 april 1917 og døde 15 juni 1996. Hun er regnet som en av de mest innflytelsesrike jazzvokalister i det 20. århundre. Stemmen hennes hadde et fantastisk register, en krystallklar tone og frasering. Ella hadde en evne til å improvisere som var nærmest uten sidestykke. Hun spilte inn plater i over 57 år og vant 13 Grammypriser. Hun samarbeidet med alle de største sangerne – Duke Ellington, Countbasie, Nat King Cole, Frank Sinatra, Dizzy Gillespie og Benny Goodman.
.
Når jeg ankommer Mogan i desember er det Jazzfestival og jeg gleder meg til å være publikum. Flere ganger i løpet av året arrangerer Bar Marina "Festival de Jazz en Puerto de Mogán" og årets siste festival er i tiden 01.-15.12.

2 kommentarer:

Anonym sa...

der skulle jeg ha vært, når du drar til Mogan... ai ai!

Unknown sa...

Uff, leeeenge til...
Neida, jeg drar 10.12. Kommer ikke fram før rundt midnatt.