Vi er fem damer "i vår beste alder" som møtes hver tredje uke. I disse dager er det 30 år siden vi startet syklubben vår. De første årene var vi flittige med nål, tråd, heklekrok og strikkepinner. Barna våre skulle ha strikkaplagg. Skolekorps, speideren, helse- og idrettslag skulle ha gevinster til basarer. I de senere år har vi nok fortjent et annet navn på klubben vår; "Syklubben Trådløs". Trådløs i den forstand at håndarbeid ikke blir tatt fram, ikke noe annet om du tenkte det! Kveldens "saksliste" har også endret seg med årene, men skravla går like bra som for 30 år siden! I går kveld var det jeg som fikk besøk.
Selvfølgelig må vi ha noe som er godt for ganen når vi møtes. Denne gang serverte jeg Tacograteng, enkelt og godt. Ris, salat, deilig grovbrød og Nachos som tilbehør. Her er oppskriften:
600 g Kjøttdeig av svin
1 ss Margarin
1 pk Tacokrydder
1 Boks Ananas
3 Tomater
1 Boks Tacosaus
125 g Revet hvitost
1 ss Margarin
1 pk Tacokrydder
1 Boks Ananas
3 Tomater
1 Boks Tacosaus
125 g Revet hvitost
Sett ovnen på 225 grader.
Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.
Fordel kjøttdeig i formen. Legg på skiver av tomater og biter av ananas.
Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.
Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.
Fordel kjøttdeig i formen. Legg på skiver av tomater og biter av ananas.
Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.
Noe godt i glassene, både for kjørende og gående.
Avrunder kvelden med kaffi og kake.
Jeg serverte iskake med bær:
150 g Havrekjeks
3 ss Smør, smeltet
2 dl Kremfløte
3 ss Melis
3 dl Matyoghurt
1 l Frosne blåbær/jordbær
2 ss Appelsinjuice
Visp kremfløte og melis passe stiv og vend inn matyoghurten.
Sett bollen i fryseren mens det resterende fyllet forberedes.
Kjør kjeks og smeltet smør i en foodprosessor.
Sett bollen i fryseren mens det resterende fyllet forberedes.
Kjør kjeks og smeltet smør i en foodprosessor.
Trykk dette ut i en springform 24 cm i diameter.
Kjør frosne bær og juice til det får en sorbet-liknende konsistens.
Legg bærmassen og yoghurtkremen lagvis på kjesbunnen.
Legg bærmassen og yoghurtkremen lagvis på kjesbunnen.
Dekkes med plast og fryses i minst fire timer.
Neste treff er 25.mars.
2 kommentarer:
Å,du verden så godt det så ut alt sammen,og takk for oppskrifter.De skal prøves.Så skikkelig koselig ut hos deg med levende lys og fint dekket bord,er sikker på dere hadde en trivelig kveld.
Håper denne kvelden også blir trivelig,ha det bra:o))
Takker for oppskrifter og ideer. Nå har jeg jo menyen klar til "syforeninga" når det er min tur i april.
Ha en fin kveld.
Legg inn en kommentar