27 juli, 2014

I natt fikk jeg vite...

... i hvilket hus skuespiller, forfatter og kunstmaler Sverre Holm levde i Altea.

Ja, du leste riktig! Det var nemlig i nattens mulm og mørke nedenstående kommentar kom på blogginnlegget om Altea.


Fra en anonym leser! Som jeg nå gjerne vil takke. Her er bilde 21 (av 48 bilder i blogginnlegget om Altea):


Kjente frysninger nedover ryggen da jeg leste kommentaren i formiddag. Ved dette huset har jeg stoppet utallige ganger! Bildet over ble tatt første gang jeg ruslet rundt i gamlebyen i april 2013.

Jeg var tilbake til huset i både i mai, september, oktober og desember i fjor, samt i mars og april i år. Hver gang har det vært noe magisk ved huset, som om det "snakket" til meg. Tror huset ville fortelle meg noe! Jeg har sittet i trappen utenfor dette huset i Carrer del Ángel (Englegaten) og meditert. Jeg har stått ved dette huset og nytt utsikten, både mot havet og mot Sierra Bernia.


Som jeg skrev i blogginnlegget om Altea, brukes boken "Absolutt Spania" av Sverre Holm som oppslagsverk hjemme hos meg. Jeg fikk boken i 2004 og har bladd flittig i den. Her er noen klipp fra boken:


Jeg er enig i det Sverre Holm skriver om Altea på side 26 i boken: "At Vårherre har hatt en finger med i spillet ved tilblivelsen av disse vakre kulissene, er hevet over enhver tvil."

Bloggdama har tapt sitt hjerte til denne byen og gleder seg veldig til jeg reiser til dette området i september.  Gjett om jeg skal sette meg i trappen ved siden av huset igjen? Jeg skrev i starten av innlegget at han levde i dette huset. Sverre Holm levde nemlig, ikke bare bodde. Når jeg er tilbake i "Englegaten" blir det nok en himmelsk samtale med Sverre Holm (1931-2005).


Jeg minnes multikunstneren med glede. Denne mannen har jeg alltid hatt stor sans for!3 kommentarer:

Anita Ness sa...

Så herlig et innlegg Randi.:) Sikker en av hans engler som hvisket til deg.:;)

Turid sa...

Ingenting er tilfeldig!
Du har nok veldig god intuisjon:)

Klem fra Sør-Trøndelag :)

Synnøve. sa...

Plutseligt så skjer det.
Så artigt at noen tok seg bryet med å kontakte deg.
Kjekt å lese bloggen din skal du vite. Alltid flotte bilder og fin text.
Klem Synnöve.