10 juli, 2014

Båtfestival i Ålesund

I går åpnet Båtfestivalen i Ålesund og den avsluttes lørdag kveld. Det er mye som skal foregå, både på dagtid og på kveldstid. Ta en titt på programmet her.

Jeg tok turen til byen i går, for å titte på båter og møte gode venner.  Og det var mange båter. I alle størrelser! Det første som møtte meg var synet av cruisebåtene Celebrity Infinity og Costa Neoromantica. To nydelige skip som lå ved cruiseterminalen på sydsiden.Etter å ha betraktet de vakre skipene gikk jeg til nordsiden av byen.  Vanligvis en kald fornøyelse, men i går var temperaturen godt over 30 grader. Gikk gjennom Brosundet og her er Hellebroa som er avbildet. Jeg har skrevet om disse stedene før på bloggen og du kan trykke på navnene for å lese tidligere innlegg.


Ved Hellebroa er det rigget opp for konkurranser i løpet av Båtfestivalen. Jeg skal ikke være med på Big Jump! Kvalifisering ondag, torsdag og fredag, med finale lørdag klokken 14:00.


Å gå langs Brosundet i går var veldig spesielt. Det var utrolig mange båter som hadde ankommet allerede tidlig festivalens første dag. 

Ikke få millioner som ligger i Brosundet disse dagene!


Navnet på denne båten tror jeg kunne passet på flere...


Jeg satt mer pris på båtene under her.  Både Brannsprøyta og Bilfergen bringer fram barndomsminner hos meg.Langs kaia og i gågata (Kongens gate/Skansen) er det satt opp salgs- og serveringstelt av alle slag.


Jeg var til stede da Båtfestivalen ble åpnet av landbruksminister Sylvi Listhaug. Etter åpningen var det gratiskonsert med Kystfolket og skuffende lite publikum. Skulle tro at sunnmøringene fikk med seg alt som er gratis! De er jo kjent for det...


I morgen går Vassendgutane på scena og lørdag stemmer DWAS (Dance With A Stranger) opp med "Allsang på Sankten" (Sankt Olavs Plass).

Gårsdagen skinte hele byen og jeg med den.


Om du vil ha med deg noe av denne stemningen, får du hive deg rundt og ta turen til Ålesund. Eller legge ferien til denne tiden neste år i Ålesund!

Kanskje du allerede har opplevd Båtfestivalen?  Fortell i en kommentar!
1 kommentar:

Quiltefia sa...

Hei!! Vi trenger ikke reise til "syden" sånn som det er i Norge nå!! Jeg nyter hvert minutt!! Det er mye fine båter her hvor jeg befinner meg også!! Fortsatt god sommer!! Anne Kari:-)