04 februar, 2010

Thunbergia Grandiflora

Blomsterprakten i Puerto de Mogan er fantastisk. Med kuldegrader her hjemme i "gamlelandet", nyter jeg bilder fra ferien ved årsskiftet. Heldigvis har jeg mange blomsterbilder og synes det er kjekt å spre litt farge rundt i Blogglandia. Blomsten jeg vil gi dere i dag er Thunbergia Grandiflora.

Thunbergia Grandiflora er også kjent under navnet Bengalsk Trompet og Himmelblomst. Klatreplanten kan bli opptil 8 meter høy. Kan dyrkes utendørs i frostfritt klima. Bladene blir skadet ved temperaturer under +13. Den er oppkalt etter den berømte svenske botanikeren Carl Peter Thunberg (1743-1828).
.
Den vokser i tropiske og subtropiske strøk. Klatreplanten har store blomster som er lavendelblå eller himmelblå (Augusta Blue) Noen varianter av Thunbergia Grandiflora har hvite blomter (Alba).

Vakker, ikke sant? Les mer om Thunbergia Grandiflora her.
.
Blomsterhilsen fra

9 kommentarer:

Yvonne sa...

Aha! Var det en sån..jag fotade denna med tillhörande bärfis (vet ej vad det heter på norska ;) Vackra är dom. (Thunbergierna) Ha det gott!!

Anne sa...

Har lyst på tur jeg nå, og iler in til sas.no

Tovepia sa...

Ja, utrolig vakker! Alltid interessant å se på plantelivet når man reiser til andre himmelstrøk. Å se stueplanter stå ute, har alltid fascinert meg;)
Ha en god kveld og klem fra meg;)

Elsa sa...

Kjempflott plante. Utrolig fin blomster på den.
Men den er nok ikke noe å satse på her på våre breddegrader. Kanskje hvis den fikk vokse i oppvarmet drivhus.

Kari sa...

Vakker plante da! Jeg blogget den samme - hvite varianten - da vi kom hjem fra Portugal. Har ikke tenkt å forsøke den selv, for jeg er helt sikker på at det blir en nedtur. Jeg er forresten så imponert over alle de damene som har begynt å så frø allerede.... Det skal i alle fall ikke denne damen finne på, for maken til herk og merarbeid finnes ikke. Det er greit så lenge de står små i noen plastbokser ( skjønt det er slett ikke lekkert det heller ), men takke meg til den dagen de trenger mere plass og større krukker. Da skal de fattige ha wienerbrød! Jeg får trøste meg med geraniumene mine når den tid kommer, men pr d d ser de rett å skralle ut. De i garasjen har nok reist til de evige jaktmarker, for det har vært for kaldt for dem, men noen står inne i No 15, og noen står i kjøkkenvinduene i Mulighetenes Rike. Der pleier det alltid være frostfritt i kjelleren om vinteren, men ikke i år :-( Men pytt sann, det blir helt sikkert nok i år også.
I helga blir det No15 som base på oss. Ei reiser jo til Bergen, og en har en konsert på Dombås, så det blir for tungvindt å reise utover da.
Sender deg mange vakre tanker fra K@ri og en nybadet Lady**

Synnøve. sa...

Så under 13 grader tåler den ikke alltså. Synd den var ju kjempefin.
Herlig blå farge på den.

Det er godt å se litt blomster og farger nå, når allt er vitt ute.

Ha en fabelaktig fredag min venn.
Klem meg.

JULIE K sa...

Nydelig. Trenger slike bilder nå ....kan bare drømme om sol og sommer : )

Madame sa...

Hvor er det smukt! Den minder lidt om min tropiske snerle, jeg dyrker i entreen om sommeren.
Ha' en rigtig god weekend, Randi!

Anonym sa...

Ja, denne er bare så vakker! Har noen bilder av denne arten jeg, også. Deilige bilder! Ha ei fin helg! Klem**