26 desember, 2008

Papas Arrugadas

Aarets julemiddag ble inntatt paa El Cappuchino i Puerto de Mogan. Deilig indrefilet med god soppsaus og "papas arrugadas" (kanaripoteter). Vi var 5 norske rundt bordet. Etter en liten siesta var jeg i den lille lokale katolske kirken. En god opplevelse selv om jeg ikke forstaar alt som blir sagt paa spansk. Heldigvis er julesangene stort sett de samme og da synger jeg med paa norsk.
.Midt under messen kom regnet. Etter kirkebesoeket moette jeg 2 norske damer og de hadde heldigvis paraply til utlaan. Ikke nok med at det plaskregnet, men torden skrallet i fjellene og lynet lyste opp hele byen. Det meste av restauranter og barer var stengt, men vi fant heldigvis en aapen bar og ble sittende der til midnatt.
.
I gaar skinte solen igjen, men det er fortsatt kalde kvelder. Heldigvis har jeg med varme klaer, men det er jo ikke slik jeg oensket at vaeret skulle bli. I dag kommer mine reisevenner fra Sarpsborg. De skal bo i Puerto Rico, saa det blir nok noen turer dit paa besoek.
.
Nedenstaaende ble skrevet foer jeg reiste hjemmefra. Bildet er fra julaften 2006 paa Restaurant La Cabaña i Puerto Rico. Har dessverre ikke mulighet til aa legge inn bilder, saa dere maa vente paa full rapport.
.
.
Potetvalg når jeg er på Kanariøyene er enkelt: Papas Arrugadas con mojo.
.
Til de små rynkete saltpotetene velger jeg som regel rød mojo saus. I gamle dager kokte man potetene i sjøvann og det prøver man så å etterligne i dag ved ansette rikelige mengder godt havsalt til potetene.
.
Små poteter dekkes halvt med vann. En god håndfull grovt havsalt støs over. Potetene er som regel ferdige når vannet har fordampet. Prøv fram deg. Når potetene er møre lar man dem stå ca. 20 minutter, de siste minuttene med lokket av, slik at de får en rynkete overflate. Papas Arrugadas serveres alltid med mojo saus, som fås i en rød (rojo) eller grønn (verde) utgave.
MOJO ROJO:
1 rød paprika
½ ts spisskummen
3 fedd hvitløk, delt i to
Salt
1 håndfull persille
Olivenolje
Eddik (eple-, hvitvins- eller sherryeddik)

Legg paprika i bløt i kokende vann i 15 minutter. Mos salt, hvitløk, spisskummen og paprika i en morter eller blender. Tilsett persille eller koriander og mor til en fast røre. Tilsett olje og eddik til ønsket konsistens, forholdet 1 del eddik til 3 deler olje.

MOJO VERDE – samme ingredienser som ovenfor, men med grønn paprika.

Tilsettes rød chili, heter sausen Mojo Picón eller Mojo picante.

6 kommentarer:

Birgitta Kjellner sa...

Jag längtar till din blog. Kan läsa många gånger och lär nya saker.
I dag är jag allena och tar dagen i min egen takt. Men det känns tomt efter de mina. Har bott samman med dem i elva dagar.

Efter regn kommer solsken! Jag önskar dej många soliga dagar.

Kram från svenska väninnan Birgitta

Anonym sa...

Hei!

Hører at været er svært dårlig nede hos dere nå! Det var da fortærende, når man først skulle ha en ferie...

Kos deg innendørs, og ha et godt nytt år!

Spaniasol

Anonym sa...

Det er så koselig å lese din blogg far vakre Gran canaria. Jeg er glad jeg fant den via Carpe på VGB.

Jeg kjøpte med meg to flasker mjosaus hjem. En oransje, sterk og en grønn. Den oransje var god, den grøne har jeg ikke smakt.

Jeg har lagt inn et par bildeinnlegg på bloggen min fra Puerto de Mogan og Anfi del Mar, samt noen julebilder. Mer skal komme..

Hvis du vil se:

http://www.vgb.no/12259/perma/398571

http://www.vgb.no/12259/perma/398456

http://www.vgb.no/12259/perma/395906

Mvh Artemisia

Anonym sa...

hei Randi - Jeg har endelig fått varmen i huset, pakket ut og "plager" meg selv med å lese den koselige bloggen din. Skulle nok heller slikket sol fra marinaen og hørt kanarisk sang om kvelden enn å bære ved her. Fortsett å kose deg - og hils.
Fra en av "de norske damene" !

Terje fra Vestfold sa...

Jeg har nettopp oppdaget siden din. Papas Arrugadas var stikkordet. Jeg har et spørsmål: Hvordan har du lagt inn oversettelsesprogrammet? Hilsen http://vestfoldingen.com

Terje fra Vestfold sa...

Hei! Jeg heter Terje Rønning og skriver blogg under http://vestfoldingen.com. Oppskriften på rynkepoteter skal prøves. Et spørsmål har jeg: Hvordan har du lagt inn oversettelsesprogrammet?