23 desember, 2008

¡FELIZ NAVIDAD!

Dette blir 7.gang jeg feirer jul på Kanariøyene. Enten har jeg reist sydover før jul og returnert i romjulen, eller så har jeg reist avgårde i romjulen. De få gangene vi har feiret julen hjemme, så har det vært en enkel julefeiring. Adventlys i vinduer, masse levende lys i stuen, noen enkle juleduker og noen engler spredd rundt i stuen. (Ja, i tillegg til meg og sønnene da...) God mat og drikke har det også blitt rikelig av. Feires julaften hjemme står alltid pinnekjøtt & grove pølser på menyen.
.
Når jeg er på sydligere breddegrader legges alltid "norsk jul" igjen hjemme. Jeg har laget mine egne tradisjoner, både når det gjelder pynting og mat. Lillejulaften pyntes terrassen og stua. På terrassen settes store julestjerner kjøpt på det lokale marked eller på blomsterbutikk. Små juleduker laget i Spania blir lagt på bordene og en liten Papa Noel henges på ytterdøren.
.
Julaften starter med god og lang frokost på terrassen. De gangene jeg har vært på Gran Canaria har julegudstjeneste i Sjømannskirkens regi stått på ettermiddagsprogrammet. Selv om jeg ikke er noen kirkegjenger i Norge, så er det noe helt spesielt å besøke Sjømannskirken i Arguineguin. Tidligere har middagen blitt inntatt på min stamrestaurant i Puerto Rico og menyen er spansk. Norsk julemat passer best under norsk himmel. Jeg tar ALDRI med norsk mat til Spania, det er som å ta med torsk på Lofotfiske!
.
I aar blir det ikke julegudstjeneste for min del. Jeg reiser flere ganger i uken til Puerto Rico paa fysioterapi og orker ikke dette stresset julaften. Saa jeg blir i Puerto de Mogan og skal "feire" jul sammen med norske ferierende og andre "vinterflyktninger" fra kalde Norge. Vi er en fin gjeng som motes neste hver kveld.
.
Siden jeg ikke har noen balkong, har jeg ikke kjopt blomster i aar. Men julestjerner henger overalt og hele Puerto de Mogan er pyntet med lys til jul. Papa Noel henger paa doren min og passer paa meg.
.
2.juledag kommer mine reiservenner fra Sarpsborg og de skal bo i Puerto Rico. Gleder meg til aa treffe de igjen. Da blir det nok flere turer dit, sikkert med overnatting i deres leilighet.
.
For å komme i skikkelig julestemning sender jeg en hilsen via mine venner i "Los 3 de Canarias":

Her var det meningen at video "¡Feliz Navidad!" skulle komme, men maskinen paa nettkafeen vil ikke inn paa YouTube... Synd, for den er SAA fin!


Tenk det er lille julaften og jeg er en av de heldige som slipper unna alt stress som vanligvis følger med denne dagen. Sto opp til sol og varmegrader. Har gått en tur i havnen, spist lunsj ute og ruslet med bare føtter i sanden. Jeg har det utmerket og lengter ikke etter tradisjonell julefeiring!
.
Jeg klarer meg også veldig godt uten "Grevinnen og hovmesteren".
.
Hovmestere er her i hopetall og Grevinne kan jeg være selv!
.
Til alle som strever i "de tusen hjem" - LYKKE TIL MED PYNTINGEN!

5 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Du har det med andre ord som den berømte plommen i egget,og det unner jeg deg av hele mitt hjerte.Skulle gjerne hoppet bukk over hele jula,men det er bare for at ingen av ungene kommer heim i jula,og det blir bare gubben og jeg,og hundene da.Synes jula er ganske bortkastet da.Men de bor langt unna og det er dyrt å reise nordover med fly for en hel familie,og dattera og hennes familie bor i Kristiansund,og de har hund,og da blir det bil når de skal noe sted,og de er ikke glad i å kjøre så langt på vinterføre,akkurat som vi synes,så de blir heime i år de og.Men man har den kosen man lager selv heter det,og det blir sikkert ei trivelig jul,det pleier det.
Du må ha en riktig God Jul og et godt nyttår.Kos deg masse.Juleklem fra meg!

-Mitt lille rede- sa...

Høres mildt sagt herlig ut!! Du får kose deg videre!! Jeg sier god jul allikevell jeg :-)

Klem fra Lene

Birgitta Kjellner sa...

Du ger mej goda skratt med ditt skrivande. Det låter riktigt gott för dej på ön. Jag önskar dej riktigt god jul och ett lyckligt år 2009.
Julen firar jag med de mina och nyår rår jag mej själv och njuter. Så som tidigare fem år. Nästa år hoppas jag fira i Sóller. Anders flyger dit på juldagen. Nyårsafton är det musik, dans och fri champagne. Där är trettondag jul gåvodag, inte julafton.
En riktigt stor kram till dej, Randi, från din väninna Birgitta

Anonym sa...

Ha en fin jul på øya!
Dere har nok jevnere varme enn oss hutrende her på fastlandet.

Kos deg, og nyt dagene!

mvh
Spaniasol

Artemisia sa...

Hei!
Fikk tips om denne bloggen på min blogg på vgb.no.
Har nettopp vært på Gran Canaria- bodde en uke hos en nevø over Anfi del Mar. Vi var i P d Mogan en dag- det var riktig så fint der.

Kos deg videre der nede- Kunne godt tenkt meg jula der nede også:)

Mvh Artemisia

www.vgb.no/12259