28 november, 2012

Godt for ganen

Etter teaterforestillingenPlassen sist fredag gikk klubbdamene rett over Gørvellplassen til Restaurant Gørvell.  Både plassen og restauranten er oppkalt etter Johan Gørvell  (1771-1836) som var sønn av en finsk forretningsmann. Han het opprinnelig Johan Jervell, men byttet navn til Gørvell. Han giftet seg med Anna Lovise som tidligere hadde arvet Reknes i Molde. Johan Gørvell har satt spor etter seg i Molde.


Restaurant Gørvell har eksistert siden 1908, men modernisert og utvidet de siste årene. Det store veggmaleriet i restauranten er laget av Gunnar Haukebø, far til Gøril Haukebø som spilte Fru Jakob Skomaker i Jeppe. Han laget dette maleriet til daværende Hotell Romsdalsheimen i 1950.

Bord og meny hadde damene forhåndsbestilt.  Her har vi fått deilige urtebrød og aioli.


Til forrett spiste jeg kongekrabbe og det smakte like godt som det ser ut.
Den ble servert med mangosalat, revet reddik, lime og chilicinaigrette.
Og selvfølgelig med en deilig hvitvin som følge; en perfekt Schmetterling Riesling.


Hovedretten er servert og rødvin er fylt i glassene; en perfekt Château Coufran.


Hovedretten var reinsdyrfilet med sautert sopp, grønnsaker, smørdampet asparges, ripsgele, servert med en saus av rødvinsmør og amandinepoteter.  Også hovedretten smakte fortreffelig! 


Vi avrunder med kaffe og dessert. Desserten var også en fulltreffer! Vanilje pannacotta med bringebær, frukter og kiwisorbet. All-in-all; en gastronomisk aften på klubbdamene.


Kelnerne var serviceinnstilt, noe som har mye å si for at totalopplevelsen av kvelden blir bra.
 
Lokalene til Restaurant Gørvell er forholdsvis nyoppusset, men jeg savnet lyddemping. Med mye mur og mye folk, ble det et voldsomt surr i lokalene.  Neste gang jeg skal på denne restauranten, vil jeg be om bord mot Gørvellplassen.  Der var det ikke like mye mur på veggene. Denne gang satt vi i den delen som tidligere var resepsjonen på Hotel Molde, mot Storgata.


Kvelden ble avsluttet på en latterfull måte. Vi ble kjørt gjennom kveldsstille Moldegater til ferga som tok oss over Romsdalsfjorden og hjem.

Jeg tar gjerne en slik kveld i reprise og Restaurant Gørvell anbefales på det varmeste.
Dette var en nytelse for ganen.

Takk til gode venninner for en koselig kveld!1 kommentar:

Anne sa...

Jøjje min så sulten jeg ble....