27 juni, 2009

Sjøbua i Ålesund

Skal jeg anbefale en spesiell restaurant i Ålesund,
må det bli fiskerestauranten SJØBUA som serverer havets delikatesser.
.
SJØBUA ble startet av kokken Ove Fjørtfoft i 1986
og hans filosofi er å gjøre nytte av de lokale råvarene i havet i en rikholdig restaurantmeny.
Havet utenfor Ålesund har i mange hundre år vært et viktig spiskammer for Sunnmøre,
denne arven har SJØBUA videreført.
Restaurantens side har tekniske problemer, men viser noen bilder av det som serveres.
.
E24 var på besøk høsten 2008 og skriver en nedslående anmeldelse av SJØBUA.
Jeg velger å tro at de besøkte SJØBUA på en dårlig dag.
Mine og mange andres erfaringer er kun positive.
Du kan forresten lese E14's anmeldelse og se noen bilder fra det maritime interiøret her.
Restauranten ligger i en nedlagt sjøbu i jugendbyen Ålesund og har i mange år blitt rangert som en av de bedre fiskerestauranter i Norge. Gjenstander og redskaper fra det gamle fiskemottaket er utstilt inne i restauranten, noe som fremhever det maritime miljøet.
.
Alt etter årstid og de lokale fiskernes fangst den dagen kan du finne retter av breiflabb, torsk, flyndre, steinbit, rokke m.m på menyen. SJØBUA får også levert levende krabbe og hummer fra fiskebåtene, og disse blir oppbevart i teiner ute i Brosundet.
.
Inne i restauranten finnes det også egne kummer til skalldyr og levende fisk.
En vakker utsikt over Brosundet gjør rammen rundt måltidet perfekt.
.
SJØBUA har uteservering på lekter om sommeren.
.
Åpningstider:
Mandag – fredag 16:00 – 01:00
Kjøkkenet er åpent til 23:00
Stengt lørdag, søndag og helligdager.

1 kommentar:

Lavendel sa...

Det virker som en rigtig flot by, du bor i...må se at komme nordpå-