17 juni, 2009

TRAKTOREGG

Jeg synes de store, hvite rundballene - såkalte traktoregg - er et skjemmende syn i kulturlandskapet. Eggene på bildet under er "nyklekket" og skal nok lagres et annet sted. Uansett; det er ikke noe pent syn samme hvor de befinner seg utendørs!
.
Hva synes DU om disse eggene?

Hadde egentlig tenkt å bruke denne tittelen: "Stakkars høne som har lagt så store egg!"

11 kommentarer:

Synnøve. sa...

Eg har egentlig ikke noen formening om dem. Eg og nabobarnen bruker å lure litt på vilken traktor som lagt di eggene. Om det er en John Deree eller en Cays eller en Massey Fergusson....
For dem ser ju litt forksjellige ut da. Noen er runde, andre er firkanta og andre igjen er avlang...

Dem er kanske ikke så flotte å se på som en hesje men de fyller dokk en funktion. Man slipper å väre avhengige av vär og vind for at få fore tört.
Nå skal eg bake litt bröd. Skal pröve noe som heter oopsie...

Klems synne.

Melusine sa...

Disse eggene er jo ikke videre vakre, det skal være sikkert og visst - men om det er med på å opprettholde landbruket er det greit synes jeg. Ungene mine kaller dem forøvrig marshmellows for kjemper :)

Anne sa...

Ja, hva skal man si.
Litt skjemmende er det jo, hadde de nå bare hatt samme farge på den plastikken som det er ute i naturen også på den måte, grønne???

og høna??? :-))) ikke rart det er kø forran gynekoloisk på dette sykehus...

Men, få meg til å jobbe litt her...

Klem.

Madame sa...

Hos os i Danmark er høballerne ikke pakket ind - de ligger med høets farve, og det virker ikke så skæmmende i landskabet, som jeres hvide høballer.
Jo, jeg er helt enig med dig.

Brit. (lille meg) sa...

Nei, vakre kan de vel ikke sies å være. Men så nødvendige!
Det er jo maten til dyra om vinteren!
Og de må jo nødvendigvis oppbevares et sted.
Jeg har sett sånne rundballer som har vært fargelagt, men det er ikke så pent, det heller.......
Ha en fin dag!;-)

Turid sa...

Hihi;)
Har i grunnen ikke tenkt så mye på det, men klart det var finere med hesjer. Men tenk på alt arbeidet og på hvor væravhengig det var.

Får pynte de med fjes slik Petunia gjorde på et blogginnlegg i fjor..hihi;)

Vibeke sa...

Jeg syntes, at de skal fjerne dem hurtigst muligt, det ser ikke godt ud, det kender vi ikke her i Danmark endnu, men det skal såmen nok komme, - det håber jeg ikke! Kan I ikke trille dem ned af en bakke?:)
Knus
Vibeke

Jorunn Helene sa...

De så ut som noen hadde brukt de som terninger og kastet utover. Det der var vel ikke pent. Men kanskje de kunne lagt de litt nærmere skogbrynet, (elgemat) Stablet de pent opp.
Blinkskudd fra deg :)
Ha en fin kveld.
Klem fra Helene.
E.B.vgb.

K@ri sa...

Vakre kan vi vel ikke kalle de, men de er jo nødvendige. For mat skal de ha :o)
Jeg har heller ikke nytt finværet i dag, men godt med blå himmel i det minste. Det er vanskelig å orientere seg i jungelen med hvitevarer, og jeg vet ikke hva jeg ender opp med enda, men det ordner seg nok til slutt...
Hilsen fra en frustrert frue*

Anne-Berit sa...

De er jo ikke særlig vakre,men de er vel nødvendig i dagens jordbruk.De fleste bøndene her som har muligheten til det,er ganske flinke til å legge dem på rader og stabler der de ikke er så iøyenfallende.Men jeg skjønner ikke at de ikke kan lage den plasten mosegrønn,skulle vel ikke være noen heksekunst det.
Ha en herlig helg!

Anne-Sophie sa...

He he he! Hønseegg, ja. Jeg tenker på dem som Mashmallows. Lite vakre ja, men tror vi må finne oss i dem.