26 oktober, 2008

AGAPANTO - En oase i Soller

Restaurant AGAPANTO i Puerto de Soller er min favoritt blant restaurantene i området. Besøkte restauranten første gang i 2005 og har siden vært tilbake uttallige ganger. Her kan man virkelig føle atmosfæren og harmonien på den spesielle beliggenheten restauranten har.
Terrassen på Restaurant Agapanto er omgitt av vakre blomster og urter som slipper sin parfyme, forsiktig blandes med en salt bris av havet og en utsikt over den naturlige havnen i Puerto de Soller. Restauranten er åpen for lunsj (11-16) og middag (18-23).
Stemningsfullt på kveldstid og for meg; et rekreasjonssenter på dagtid. Utsikt fra Agapanto's terrasse mot min sommerbolig (Hotel Marina i venstre billedkant) og mot den imponerende fjellkjeden Tramuntana. Sist juni startet Agapanto Beach Club og tilbudet ble flittig brukt av meg, men ellers ikke så mange gjester. Selv om det var dobbel pris sammenlignet med andre steder, var dette luksus og er himmelrike i forhold til de andre stedene. Restauranten har tatt navn fra en nydelig blomst.
Faktisk en av mine favoritter.
AGAPANTO - FLOR DEL AMOR - Kjærlighetens blomst som den kalles (Agapanthus praecox) eller "Nilens Lilje" som blomsten også kalles.
Deilige solsenger (med madrasser), parasoll, håndkle og vann inkludert i prisen.
Dette er balsam for sjel og kropp! Nyter dager med avslappende bakgrunnsmusikk. Fin sandstrand og kun 2 meter til vannkanten. Mye bedre enn å ligge på den overfylte hovedstranden ved hotellene.
Søte Raquel serverer oss en deilig lunsj på stranden. Lunsj på terrassen; serranoskinke, chorizo (krydret pølse) og melon.
Min svenske venninne Birgitta (som bor i Soller) og jeg tilbragte deilige dager på Agapanto Beach. Vi utnevnte oss selv til ”Drotninger af Soller” og nøt luksus i fulle drag. Vi spiste lunsj både på restauranten og på stranden. Her er Birgitta med sin kylling. En dag spiste vi deilig Gazpacho på stranden. Forfriskende godt, men dessverre ingen fotografering denne dagen.
Eier av Agapanto, Ana-Maria Sturm (opprinnelig fra Bavaria), kom ved en tilfeldighet til Mallorca i år 2000. Hun hadde da fått tilbud om å utvikle Restaurant Sa Viña i Deia. Sommeren 2004 åpnet hun Agapanto som har blitt en suksess. Restauranten er innredet elegant etter Fen-Shui prinsippet. Jobber både dag- og kveldstid. Agapanto er ”babyen” hennes. Alltid smilende og imøtekommende. Flere dager tok vi morgenbad sammen nedenfor restauranten. Her serverer hun vann til ”Dronningen av Soller”.
Ana-Maria kan dette med detaljer, både inne og ute. Buddha han en sentral plass.
Tomater og hvitløk henger til tørk under stråparasoller på terrassen.
Agapantos interiør er elegant, vakre farger (mest rødt - kjærlighetens farge) og friske blomster.
Dametoalettet er dekorert med en vifte, smykker og en rød damesko på den ene veggen.
Og i en liten luke på en annen vegg er den andre skoen plassert.
Restaurant Agapanto har mange slags arrangement. Mick Jagger har vel ikke besøkt restauranten? Vel, hva vet jeg om det? Har glemt å spørre Ana-Maria.
En av de som underholder fast på Agapanto er Aaron Lordson. Denne sommeren sang og spilte på terrassen hver tirsdag og lørdag kveld. På Agapanto underholdt han over 2 timer og stemningen var magisk. Aaron har en guddommelig stemme, han ER musikk! Han opptrer ofte som gatemusikkant, både i Barcelona og i Palma.
MAGIC MOMENTS. Aaron har masser av personlighet, er elegant og karismatisk. Hans spesialitet er blues, jazz og soul.
Aaron er fra Togo i Afrika, bosatt i Barcelona. Utdannet lege, nå tekstforfatter, sanger og maler. Han hadde sin første offentlige opptreden da han var 12 år. Han kom på andreplass i Spanias talentkonkurranse ”Hijos de Babel” (Barn av Babel) med en nydelig tolkning av ”Many Rivers to Cross” (UB40). Hør Aaron i showets finale her:

Fløyelsnatten senker seg over mitt lille paradis og vi er klar for en kulinarisk opplevelse. Men først starter vi med deilig brød og alioli tilsatt tunfisk.
Her er jeg sammen med mine gode reisevenner, Karianne og Dan Sindre. Gjett om vi skal kose oss med god mat i vakre omgivelser? Fakler, levende lys og vakkert pyntet bor skaper god stemning. Det er forresten ikke en eneste elektrisk lampe på terrassen!
Roasted fillet beef & carots” på bordet. Nydelig svinefilet, smelter på tungen!
En kveld bestiller mine venner lammecarré...
....mens jeg nyter en deilig entrecôte med peppersaus.
Bordet var enkelt, men elegant pyntet. CD som var til salg, ble med i kofferten hjem. I fjor spiste jeg en fantastisk middag på Agapanto: ”DUO med havets frukter (Fruta del Mar). Store middelhavsreker og kamskjell (scallops) med hummersaus. Delikat tilberedt.
Et god middag bør avsluttes med en god dessert, i alle fall noen kvelder i ferien. Jeg har i en tidligere post skrevet om desserten Crema Catalana servert på Agapanto og viser her en annen dessert på menyen ” Sinfonia Agapanto”, sjokolade og frukt.
Håper maten har "smakt" godt. Vil du vite mer om min favorittrestaurant klikk her:
http://www.agapanto.com/

For English readers:Once again we have visited Agapanto and what a pleasure! This year we not only went to the restaurant for dinner at night, but also at daytime. From June this year Agapanto have had a wonderful offer; beach club. The place was my “health resort” during my 4 weeks holiday. Much more relaxing than the other crowded beaches in the port. On the sandy beach in front of the restaurant you will find comfortable sun loungers, small tables and sun shades. Impressive view over the bay and relaxing music.

If you want to, the restaurants friendly staffs will serves you lunch and refreshments on the beach throughout the day. The Andalusian Gazpacho soup is delicious on heated days. This soup was very tasty and cheap (€4,50) at Agapanto. You can of course also visit the restaurant for lunch. Every Saturday and Sunday from 12:00 to 14:00 hrs. a local fisherman make paella outdoor. You can follow the preparation.

In the evening Restaurant Agapanto have a fantastic atmosphere. The ambience of the setting is enhanced by the use of candles. Every Tuesday and Saturday from July to September this year the singer Aaron Lordson perform and make the evenings magic. Aaron's own words: "Sometimes it's feels to say 'sing it and feel free!' I just love singing and enjoy what God has given me as a talent". "For me it's important how to make you feel good and satisfy your soul. Music is love, music is peace". (If you want to listen to Aaron; use link with blue letters.)

We’re never disappointed when dining at Agapanto. The food are always delicious and beautifully presented. Have a look at the restaurants website for more information (use link with red letters).

1 kommentar:

Elin sa...

Hei Randi !
Takk for at du minnet på navnet til "Nilen`s Lilje", Agapanto. Den er virkelig nydelig.
Måtte inn å lese om restauranten i Puerto de Soller med det samme navnet.....ikke noe rart at dette er favorittstedet, så mye god mat og tillegg kan man spise lunsj på stranden......heaven !!
Ha en fin helg !
Elin