17 november, 2013

Jeg har bakt...

... laks i dag. Bakt i persille og du verden hvor godt det smakte!

Oppskriften fant jeg i Sunnmørsposten for flere måneder siden og i dag var det på tide å teste ut noe nytt.  Synes det var litt spesielt at sopp var en av ingrediensene, men var åpen for nye smaker. Laks, tomater, sjampinjong, persille og gressløk var en vellykket kombinasjon.


Oppskrift (4 porsjoner):

700 g laksefilet, uten skinn og bein
1 bunt persille, frisk
5 stk  tomat
10 stk  sjampinjong 
0,5 dl  olje
   Dill, gressløk, salt og pepper 
 
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Dryss dill, salt og pepper over
  • Vend stykkene i finhakket persille.
  • Legg tomatskiver i en smurt ildfast form og fordel sjampinjongskivene jevnt over tomatene.
  • Legg laksestykkene over grønnsakene og stek 15 minut på 175 grader.
  • Smak til maisoljen med dill, salt, pepper og gressløk.
  • Server laksen med kokte poteter og rømme.

Velbekomme!


3 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Å, det så utrolig godt ut, og supert at du legger ut oppskriften. Det var forresten et flott maleri du fikk med deg heim fra Altea. Spesielt siden du fikk hilse på kunstneren også. Det gjør det jo sikkert ekstra artig å ha det bildet på veggen heime.
Ønsker deg ei fin uke. Klem :)

Turid sa...

Mmmm høres godt ut!

Ønsker deg en fin novemberkveld!
Klem ;)

Anne sa...

Sukk.. nå fikk jeg lyst på laks!!
Nesten så en kjenner lukta her gitt. Så forresten ei spennende oppskrift på vg i dag ( tror det var på VG ja) med sennep over, syntes det var en arti vri å :-)