14 september, 2013

Jeg falt for Don Pedro ...

Årets ferie i Puerto de Sóller bød på nytt og hyggelig bekjentskap på restaurantfronten; Don Pedro. Min venninne som bor i Sóller introduserte meg for denne restauranten.


Don Pedro Bistro åpnet i mai i nyoppussede lokaler på strandpromenaden ved Platja d'en Repic, like ved sommerresidensen min (Hotel Marina).


Ute står dette skiltet for å friste forbipasserende og de mange som ligger på stranden.


Inne henger dette skiltet. Etter det jeg har forstått gjennom noen år som turist i Spania, betyr "Para Picar" at man får et stort fat av retten på bordet og flere rundt bordet forsyner seg fra dette fatet.  Spanske familier bestiller gjerne flere fat fra denne menyen og deler det som er på bordet. Herlig skikk, synes jeg!


Don Pedro eies og drives av et herlig ungt par. Opprinnelig er begge to fra Argentina, men vært bosatt på Mallorca i fem år. Natalia er den perfekte vertinne og servitør, mens Marcos tryller fram de lekreste retter på kjøkkenet. Hardt arbeid i sommersesongen med opptil 15 timers dag, men de elsker arbeidet sitt og det merkes. Både på mat og service. Gjennom to vintersesonger har de jobbet i Svolvær, på Anker Brygge. De elsker Norge og vil gjerne tilbake om de får jobb om vinteren. Aller helst vil de til Svalbard å jobbe!


Innbydende lokaler i lyse farger.


Jeg spiste lunsj på Don Pedro flere ganger og salaten avbildet under her ble favoritten; Ensalada Tibia. Lun salat med gratinert hvit geitost, bacon, cherrytomater og vinaigrette av røde frukter. Himmelsk smak! Denne salaten kostet €8.


En liten porsjon calamares kostet €5 og var passende lunsjtallerken for bloggdama.  En stor porsjon koster €8. Lekre tallerkener, ikke sant?


En fristende meny, men det ble stort sett salater for min del. Kyllingsalaten var også veldig god. Godt utvalg i tapas hadde de også. Jeg så folk komme tilbake, dag etter dag.  Det er et godt tegn!


Bra utvalg i kaffe og veldig godt utvalg i te

 
Inne i restauranten har de en gjestebok hvor fornøyde gjester skriver sin hilsen. Etter denne sesongen skal de også lage en vegg med bilder av gjester.  Natalia er kreativ og vil nok gjøre dette på en estetisk måte.


Jeg spiste lunsj der flere ganger og en kveld var jeg på besøk etter middagsbuffeten på mitt hotell.
En kopp kaffe og et glass rosévin var alt jeg skulle ha. Vertene spanderte majorkinsk urtelikører på meg. Jeg drikker ikke sprit, så da satte Natalia alkoholfri likør på bordet. Smakte på 3 forskjellige sorter; melocotón (fersken), manzana (eple) og mora (bjørnebær). Nydelig smak og kan anbefales! Gjerne blandet med isvann som tørstedrikk.Don Pedro har "Take Away" med en rikholdig meny og jeg observerte mange som hentet mat her.Beliggenhet, åpningstider og et godt utvalg bilder finnes på Facebook. Søk "Don Pedro Soller".
De har 40-50 sitteplasser ute, 6-8 sitteplasser og 6 barkrakker inne.Jeg håper at vertskapet finner det økonomisk forsvarlig å fortsette med restauranten etter denne sommersesongen. Dette var et godt tilskudd til utsteder i Puerto de Sóller og jeg får anledning til å besøke Don Pedro ved senere anledninger.

Anbefaler Don Pedro! Skulle noen av mine lesere oppsøke denne restauranten, så hils til Natalia fra Randi i Norge.


7 kommentarer:

eljos sa...

Ja det kan jeg godt skjønne, at du falt for dete. Skikkelig lekkert alt sammen, og veldig hyggelige eiere også ser det ut til. Jeg håper de får mange nye gjester pga innlegget ditt her!!

Yvonne sa...

Det ser verkligen mysigt och gott ut! Jag har aldrig varit på Mallorca, men ska försöka åka dit nån gång!

per roar gjertsen sa...

Den restauranten skal vi besøke neste år. Vi var i Palma nå i august, leide oss en bil og havnet i Puerto De Soller. Vi falt pladask for denne lille plassen, og vi har bestemt oss for å bo på "hotellet ditt". Kan jeg spørre deg om en ting? Har vært på hjemmesiden til hotellet. Vi skal booke rom som vender ut mot havet selvfølgelig. Ser at de har 3 typer rom med sjøutsikt. Standard Sea View, Superior Sea View og Studio Sea View. Er det noen av disse du kan anbefale, eller blir det hipp som happ? Gleder oss masse til å tilbringe to uker her neste sommer. Takk for en fin blogg.

Unknown sa...

Per Roar Gjertsen:

På ditt spørsmål, vil jeg svare at det er alt etter hvor mye tid man vil tilbringe på rommet.

Standard hotellrom er lite og enkelt, som bilde nr 3 på hotellets side (Rooms). Bilder fra store rom (nr 1 og 2) er fra anneks, uten havutsikt og AC. Superior rom er nyoppusset, romslig og mer møblert. Studio er romslig, egentlig dobbeltrom med kjøkkenkrok og spisegruppe. Om dere vil lage noe mat selv, er studio OK.

per roar gjertsen sa...

Tusen takk for svar. Kjøkkenkrok trenger vi ikke. Alle måltider spises ute. Er vel ikke så mye på rommet i løpet av en ferie, men liker å sitte på balkongen å nyte. Så da blir det til at vi bestiller Superior med havsutsikt. Ligger disse rommene i samme etage eller ligger de litt "både her og der"? Da er det bare å vente på at Norwegian legger ut billetter i fra Torp, Sandefjord så bestiller vi rom. Skal sette oss ned å studere alle de fine bildene du har lagt ut. Masse tips å få for oss som ikke har vært i denne byen før. Igjen, tusen takk for hjelp og for en fin blogg.

Unknown sa...

Om dere bestiller Superior med havutsikt, husk å få bekreftet at det er balkong. En del av disse rommene er uten balkong, dvs innglasset balkong. Se bilder på hotellsiden for Superior.

Takk for gode ord om bloggen! Slike tilbakemeldinger inspirerer til videre skriving.

Anonym sa...

Que bien. la verdad q se merecwn este logro por todo lo que les costo...felicidades marcos y nati