05 februar, 2013

Natura

er min favorittbutikk i Puerto de Mogán. Jeg er ikke noe shoppingmenneske, men denne butikken liker jeg faktisk å besøke. Og jeg har handlet på Natura flere ganger.  Første gangen jeg var innom en Natura-butikk var på CC Las Arenas i Las Palmas (Gran Canaria) for mange år siden. Siden dengang har jeg handlet på Natura i Arguineguin og Puerto de Mogán flere ganger. Det er også en Natura-butikk på flyplassen på Gran Canaria. Butikkene kjennetegnes med en stor bjørn som ønsker deg velkommen.  Bildet under ble tatt på CC La Marea i Arguineguin i desember 2010.


Under her et bilde av Natura-butikken i Puerto de Mogán. Butikken ligger i CC Plaza Mogán, shoppingsenteret vis-a-vis Cordial Mogan Valle og Hotel Cordial Mogan Playa.


Da jeg var i Puerto de Mogán i desember, var flere kvelder og netter kjølige.  Likevel hadde jeg aldri trodd at jeg skulle handle skjerf og varme tøfler på Gran Canaria! Men desember og januar kan være kalde måneder, også i mitt vinterparadis. Som jeg skrev i innlegget "Pause fra vinterlandet", var det helt ned i 13,4 grader. Alt er relativt og selvfølgelig er det mye varmere på Gran Canaria enn i Norge på denne årstiden. 


Er det noen av mine lesere som har "veskedilla"?  Det har jeg!  Før jeg reiste hjemmefra hadde jeg bestemt meg for ikke å kjøpe ny veske denne ferien. For 2 år siden kom jeg nemlig hjem med 3 nye vesker og fant ut at 2 av de jeg hadde kjøpt var omtrent maken til to på veskelageret hjemme. Heldigvis fikk jeg solgt den ene og den andre ga jeg bort i bursdagspresang. Denne bommerten skulle jeg ikke gjøre på nytt og hadde dermed lagt ned forbud mot veskekjøp.

Tror du jeg klarte å holde mitt eget løfte?  Ja, de 34 første dagene... Dagen før jeg skulle reise hjem, klarte jeg ikke lenger å stå for fristelsen. Da hadde jeg sett vesken på Natura under i ukesvis og nå var det salg. Hvem kan la vær å kjøpe en veske man liker når den koster under NOK 150!  Denne vesken var unik og for å holde veskebalansen i sjakk, ble denne med meg hjem.


Litt mer om Natura (oversatt fra nettsidene):
 - To spanjoler hadde i mange år drømt om å åpne en butikk som var annerledes enn alle andre: en butikk der du fikk følelsen at du var på reise til fjerne steder.  I mai 1992 åpnet Natura sin første butikk i Barcelona, noe som har vært en suksess fra starten av. Gjennom årene har Natura vokst, uten å miste sin entusiasme og holder seg fortsatt til mottoet hvor de balanserer lønnsomhet og etiske verdier. I dag har Natura blitt en kjede som driver butikker etter samme prinsipp i Spania, Portugal, Italia, Frankrike, Tyskland og Andorra.  Hver Natura butikk er en egen verden av en rekke elementer fra ulike deler av verden. Natura samarbeider med humanitære bistandsprosjekter eller foreninger for naturvern på verdensbasis.  Siden 1995 har Natura støttet anerkjente organisasjoner med over 1,5 millioner euro. -

Natura har en informativ webside. Mest spansk tekst, men også med engelsk, fransk og tysk oversettelse på deler av websiden. Liste med donasjoner fra Natura finner du her. Lurer du på hvilke steder Natura-butikkene finnes?  Søkemonitor for adresser finner du her.

For mine leser på Costa Blanca kan jeg opplyse at Natura har 5 butikker i Alicante og 1 butikk i La Cala Finestrat.  Også på Lanzarote finnes en Natura butikk, i CC Biosfera i Puerto del Carmen. Vareutvalget kan være forskjellig fra butikk til butikk.

På bloggen min har jeg skrevet om shopping kun tre ganger tidligere. Om du leser disse innleggene fra Tyrkia, forstår du hvilket forhold jeg har til shopping. Jeg er ikke de som støtter forretningslivet mest og anbefaler sjelden butikker, verken på bloggen eller i det virkelige liv.

Natura anbefaler jeg uten tvil og er sikker på at du vil trives i butikken. Jeg er nesten overbevist om at filosofien til Natura er at folk skal trives når de handler. Både når det gjelder innredning, vareutvalg, kvalitet på varene og serviceinnstilling har Natura klart å overbevise meg til gjentatte besøk i butikkene deres. En annen ting jeg synes er viktig; musikken de spiller er rolig og volum behagelig. Med sine etiske retningslinjer og donasjoner driver Natura business helt etter mitt hjerte.

God handel!

6 kommentarer:

Birgitta Kjellner sa...

Du berättar så levande, Randi, och dina bilder är verkligen fina.
Fortsätt gärna att underhålla oss. Vi får ju en hel del fakta också.
Kram från Birigtta i Sóller

Anonym sa...

Tusen takk, Randi.Har lyst å kjøpe meg ei ny veske, når vi skal reise. Skal sjekke opp Natura :-). Du skriver godt :-).
Klem frå Ragnhild :-)

Elsa sa...

Ja, jeg har veskedilla. Så jeg kommer hjem fra Kreta med både en og to nye vesker hvert år....
Noen diller må man bare ha;)

Anne Britt sa...

Det der hadde vært en butikk for meg! Jeg er ikke noe shoppingmenneske, men der kunne jeg blitt det. Skjønner at du falt for den veska!

Anonym sa...

Jeg deler din begeistring for Natura. Handla ei trøye der under årets salg, er veldig fornøyd med den.

Maisen sa...

Natura er en av favorittbutikkene mine :-) Jeg har lagt igjen endel kroner i avdelingen i Arguineguin ....