16 februar, 2013

Hver sine lyster

skrev jeg i statusfeltet på Facebook den 9.januar og la ut bilde av en mann i en spesiell robåt. Grunnen til denne uttalelsen var "Atlantic Trade Winds 2013", som er et arrangement for de med spesielle lyster. For det må vel kalles en spesiell lyst om man vil ro over Atlanteren fra Puerto de Mogán?

Meldingen på Facebook skrev jeg like etter at PACIFIC PETE la ut for å krysse Atlanteren.


Mannen som ror PACIFIC PETE er engelske Geoff Allum. Han skulle ro alene over Atlanteren. Allum er en av pionerene innen sporten havroing og fetter av den kjente havroeren Don Allum som han rodde sammen over Atlanteren i 1971. 

Nå i 2013 ville Geoff, 65 år gammel, hedre sin avdøde fetter med et solo-race. Denne gangen skulle Geoff ta et teknologisk tilbakeskritt og kun bruke hjelpemidler som var tilgjengelig i 1971. Dvs uten de fleste moderne elektriske systemer om bord, ingen solcellepanel for å generere strøm, ingen satellitt-telefon til å ringe hjem og kun en håndpumpe for vann.


Mange sto ved fyret og tok farvel da PACIFIC PETE gikk ut fra Puerto de Mogán. Dessverre måtte Geoff Allum gi opp etter bare 2 dager i sjøen. En ryggskade gjorde at måtte avbryte, utløse nødpeilesenderen og plukkes opp av helikopter. Les mer om dette her.


I begynnelsen av januar hvert år, ankommer båter og roere til Puerto de Mogán. I januar 2009 fulgte jeg båten ARTEMIS i dens forberedelser og så de vel avgårde fra Puerto de Mogán. Imidlertid måtte mannskapet gi opp roingen etter 11 dager i sjøen.

Nå i januar fulgte jeg i flere dager årets roerne og deres klargjøring av båtene. Jeg liker godt å rusle rundt i havnen, se på båtene og kanskje slå av en prat med de eventyrlystne. Mannskapet tok seg også tid til å slappe av før de la ut på sjøen. Da hadde vi samme stamplass. Du husker vel ZOO som jeg skrev om for et par dager siden?

Bildet under er av båten TITAN. Båten forlot Puerto de Mogán den 15.januar. Denne båten har 6 roere og ville prøve å slå rekorden på 30 dager over Atlanteren. Det har de ikke klart, for øyeblikket har de vært i sjøen 32 dager.  Websiden oppdateres underveis, trykk på navnet over her.


Båten AVALON er vel den båten jeg fulgte mest.  Fra båten ankom Puerto de Mogán til den hadde fått "klær" på seg.  Klær i form av sponsorlogoer.


AVALON har et mannskap på 8 roere.


Det er helt utrolig at 8 mann får plass i denne lille båten. Ca 30 døgn og i all slags vær!


På bildet under begynner AVALON å bli litt mer påkledd, dvs logoer er klar for passering.
AVALON hadde avgang fra Puerto de Mogán den 17.januar, 5 dager etter at min ferie var over.Forstår dere hva jeg mener med overskriften "Hver sine lyster"?  Jeg vet at det er flere av mine lesere som liker å seile.  Men å ro over Atlanteren er vel litt drøyt? 

Eller er det noen som kunne tenkt seg en slik tur?  Fortell!
2 kommentarer:

Anita Ness sa...

Kult! Husker jeg så Artemis der, ...en gang. Synes det er utrolig dristig å legge ut på Atlanteren i robåt, ja.. Tøffe menn må en si.

Linda sa...

Hei Randi
Hyggelig at du vil prøve frøknekkebrødene mine. Viktig at du tar to STRØKNE spiseskjeer med Fiberhusk - tar man for mye blir massen veldig klebrig og altfor seig. Lykke til! :) Her i huset er vi blitt helt avhengig av disse knekkebrødene. Selger de også i kantinen som min mann og jeg driver, går unna som varmt hvetebrød.

Fint innlegg du har, og ja: Hver sine lyster. Jeg er helt fornøyd med å tøffe litt rundt i skjærgården sommersdagen. Ha en fin søndag videre :)