17 november, 2009

Cecilie Skog - tøffeste jenta fra Ålesund!

Så du Dokument 2-programmet i høst med Cecilie Skog?
Hun fortalte om katastrofedøgnet på K2, da hennes mann, Rolf Bae, falt i døden.
I programmet forteller hun dette:
"Vi skulle aldri dratt på det fjellet! Det vil alltid stå for meg som et katastrofalt feil valg." Sammen med ektemannen Rolf Bae hadde Cecilie drømt om å nå toppen av det sagnomsuste fjellet i flere år. Den 1. august i fjor lyktes hun. Men kom hjem alene.
Cecilie sa i Dokument 2 at hun har sluttet å drømme om høye fjell.
Nå er hun i stedet på vei til Antarktis.
Tøffeste jenta fra Ålesund!
Fotomontasjen er lånt fra "Samfunnet i Ås".

Store norske leksikon skriver dette om Cecilie:
"Cecilie Skog, , , , norsk fjellklatrer og ekspedisjonsfarer; den eneste kvinnen i verden som har nådd både de tre polene - Nordpolen, Sydpolen og Mount Everest, og toppen av det høyeste fjellet på hvert kontinent - Seven Summits. Cecilie Skog er også eneste nordmann utenom Tore Sunde-Rasmussen som har fullført begge varianter av Seven Summits. Hun var første norske kvinne på en fjelltopp over 8000 meter, og hun var den andre kvinnen i verden som gikk på ski fra fastlandet til Nordpolen. Hun ble den 10. kvinnen i verden til å bestige K2, verdens nest høyeste fjell, hvor hun ble vitne til at hennes mann, Rolf Bae, ble tatt av isras og drept i august 2008. Til sammen døde 11 klatrere og sherpaer. Skog er utdannet sykepleier, og har studert friluftsliv ved Høgskulen i Volda. Hun har flere års erfaring som fjellfører i inn- og utland og har jobbet som både brefører og breinstruktør. Hun gav i 2007 ut boken CECILIE SKOG og de tre polene."

Jeg legger til at tidligere i høst kom boka "TIL ROLF - Tusen fine turer og en trist". I boka skriver Cecilie Skog og flere av Rolf Baes turkamerater om hans små og store ekspedisjoner.

Du finner mer om Cecilie Skog på hjemmesiden og i bloggen kan du følge henne på kryssingen av Antarktis. STX Europe (min arbeidsgiver) sponser henne på turen.

Jeg ønsker Cecilie LYKKE TIL i Antarktis!

7 kommentarer:

Tovepia sa...

Ja, hun er en tøff jente, men ikke skjønner jeg behovet for alt dette dristige..men utrolig leit at hennes mann døde på den turen.
Ha en god dag og klem fra meg;)

Frida sa...

Jag skärmflyger inte, men när vi vandrar i alperna går vi ofta upp på bergen och tar en lift ner.

Anne sa...

Jeg siter her med gåsehud Randi.
Har lest, har sett og kjenner hennes historie. Man kan ikke annet ennå å ta av seg hatten for en slik elskelig jente. Håper hun nå når sitt mål, faktisk overbevist om at hun gjør. Går med planer om også å kjøpe boka hennes, sikkert veldig interessant lesning.

Kveldsklem.

Anonym sa...

Hei Randi.
Ja, jeg så tv-programmet om henne.
Hun er veldig tøff.
Håper det går bra på hennes vandring.
Det er forskjellige sjebner i verden!
Men noen lever på kanten av hva som er forsvarlig. Det kalles fødselstraume.
Man må oppleve det samme som det var å bli født: tøfft!!!
Som å hoppe utfor en kant.
Inger-Johanne

Pernille sa...

Ho er ei tøffa som det står respekt av! Tror jeg må lese den boka, men da må jeg ha litt snufsepapir ved siden av meg. Håper virkelig hun når målene sine!:)

Anonym sa...

Ja, hun er ufattelig tøff. Jeg så dokumentaren og den gjorde dypt inntrykk. Selv om alle de som driver med dette er klar over risikoen, tror jeg ikke de tenker at det virkelig kan skje noe med dem. Men det kan det altså. Skal gå innom bloggen hennes og se jeg nå. Og du; han som kåret Ålesund til norges vakreste by, har nok ikke vært i signingsstaden (selv om Ålesund er vakker)☺☺☺ Klem fra meg**

Randi's Tanker sa...

Nå har Cecilie klart det igjen! Nytt innlegg på bloggen min i dag.