22 september, 2009

Skjegget er tatt...

Etter noen dagers fravær på bloggen må jeg prøve meg med et innlegg igjen. Jeg har vært på besøk i bloggverden, men har skrevet få kommentarer. Er ikke særlig skrivefør for tiden og må ta det med ro denne uken.
.
Sist fredag ble jeg nemlig operert for impingement i skulderen.
.
Endelig! Etter 2 år med sterke smerter i skulderen har jeg blitt hørt. Sitter igjen med følelsen av at jeg ikke har blitt tatt alvorlig etter utallige legebesøk. Endelig var det to leger som forsto problemet. Ortopeden brukte under 5 minutt på å stille diagnosen. Han mente også at jeg skulle vært operert for lenge siden, for dette hadde utviklet seg for mye. Ortopeden konstaterte også "golfalbu" og "tennisalbu", men mente at dette vil rette seg når høyre arm får ro i tiden framover. Smertene i min høyre albu har blitt ignorert etterhvert som smertene i skulderen har akselerert.
.
Ortopeden konstaterte tydelig slitasje i skulderen, men nå er det i alle fall "takskjegget" tatt med artroskopi. Målsettingen for operasjonen er å minske inneklemming av bløtdelene mellom skulderhøyden og leddhodet. Dette "takskjegget" ligger under skulderhøyden og blir frest vekk for å gi bedre plassforhold.
Operasjonen var unnagjort tidlig på dagen, men jeg ble på sykehuset til langt på kveld. Kombinasjon av faste, en coctail av tabletter og narkose gjorde meg elendig. Kvalme og oppkast på tom mage er slitsomt! Dette var dagkirurgi, men jeg var i en slik forfatning at de ikke kunne sende meg 80 km i taxi rett etter oppvåkning. På ettermiddag ble jeg overført til sengepost, fikk sovemedisin og etter 3 timers god søvn var jeg klar for hjemreise kl 18.
.
Lettere sagt enn gjort å få taxi på rekvisisjon! Hele 2 timer måtte jeg vente. I det deilige været ble ventetiden tilbragt på avdelingens balkong med herlig utsikt til de Sunnmørske Alper. Klar høstluft og sol på fjelltoppene. Vakkert, ikke sant?
Rekonvalesensen går "step-by-step". Første 2 døgn var som en kraftig bakrus og med sterke smerter i skulderen måtte jeg fortsette med smertestillende. Venstre arm var heller ikke særlig vakker eller bevegelig de 2 første dagene. Det ble mange stikk før anestesilegen fant en åre som tok i mot "dopet" før inngrepet. Om du vil, kan du se bilder av høyre skulder (æsj) og venstre arm ved å klikke på de respektive kroppsdeler.
.
Var på legesenteret og fikk av den gufne bandasjen i dag. Alt så bra ut, så bandasje ble erstattet med to plaster på "kikkehullene". Er fortsatt litt hoven og skal ikke kjøre bil denne uken. Med dårlige busstilbud, så blir jeg nok "landtroll" her hjemme. Hvor lenge jeg blir sykemeldt er usikkert. I første omgang 4 uker, men vanlig sykemeldingsperiode er 6-12 uker. Selvfølgelig avhengig av helingen og trening. Denne uken er det enkle øvelser hjemme og mandag starter jeg med fysioterapi. Jeg krysser fingrene for at dette inngrepet kan få meg raskt tilbake i arbeid. Det blir en spennende høst! Foreløpig er det kun venstre hånds fingre som løper over tastaturet. Nå skal jeg i alle fall ikke skrive mer i dag. Jeg kommer sterkere tilbake med innlegg senere. Ha det godt alle mine bloggvenner!

8 kommentarer:

Tante Grønn sa...

Det var godt du fikk fjernet takskjegget! :-D Er glad for at du til slutt ble tatt på alvor, og håper tilhelingen etter operasjonen går fort! Det blir spennende å høre hvordan det går med skulderen din etter hvert. Håper virkelig at du kommer deg raskt tilbake i jobb. Det unner jeg deg.
God bedring!

Elin sa...

Ser ikke helt godt ut det der, nei, men det retter seg sikkert.
Sveinung(yngste svoger) har tatt begge skuldrene med slik kikkhullsoprasjon i Trondheim. Han var nærmest invalid i flere år og gikk rundt og tygde P.forte. Etter ingrepene som skjedde med et par mnd. mellomrom, ble han helt kvitt plagene.
Så det er håp !
God bedring !

Heidi sa...

Så deilig at du har fått operert plagene dine i skulderen, måtte den bare bli så god som ny! Ønsker deg god bedring framover !

Johanne sa...

Oi. Stakkars deg, da. Men likevel ser det bra ut at dette er funnet ut. God bedring! Vi er jo i Ålesund, men det ser ut til at tida går med til vår slekt.
Skal i alle fall tenke på deg!
Inger-Johanne

Turid sa...

Huffda! Håper virkelig du blir bra nå da!

Jeg har også hatt mye "tull" med skuldrer og armer. Masse behandlinger for tennisalbuer ol. Men blir visst aldri helt bra...
Hadde en operasjon i venstre skulder,(akromeonakresjon), for noen år siden. Heldigvis var den vellykket.

Du får ta det rolig på dataen nå da ;-)
Riktig god bedring!

K@ri sa...

Pasientkontakt søker pasient :o)
Hallo du, og velkommen tilbake til verden!
Men du er da sagtens et råskinn! Jeg har i alle fall aldri tenkt tanken på fotoapparat mens jeg har ventet på transport hjem fra sykehuset!!! Jeg har da hatt så alt for nok med å holde meg oppegående etter medisineringen, så det i alle fall ikke har vært det jeg har tenkt mest på! Og nei,- jeg klikket ikke på linkene dine! Jeg har nok fått min del etter flere turer på reservedelslagrene til dyktige kirurger, så jeg lar det bli med det :o)
Men det gleder meg å se at du er i fremgang! Fatt mot! I morra er du enda en dag friskere :o) Og ta for all del så mye medisiner du trenger så du får være noen lunde smertefri. Slipper de smertene føsrt til, så er de ikke enkle å knekke. Ligg i forkant er mitt beste råd.
Ellers får du ha lykke til når du evt satser på knekkebrødene. Wasa er jo rett så flinke de også, så det er jo ikke nøden som tvinger oss da.
Takk for mange hyggelige kommentarer også, - og riktig god bedring.
Vakre tanker og klem fra K@ri*

Madame sa...

Rigtig god bedring, Randi! Nu er der håb for, at du slipper for smerterne, og jeg håber, du hurtigt er fit for fight igen.

Jorunn Helene sa...

Oi,det hørtes ikke godt ut, Håper du slipper smerter og at skulderen og armer blir bra igjen. jammen godt at du ble tatt på alvor.
Ønsker deg god Bedring, og mye hvile.
Ta vare på deg selv nå da. :)
Klem fra Helene.