10 september, 2009

"Fångad av en stormvind"

De siste døgn har vært stormfulle på Mørekysten. Det river og sliter i kroppen min. Jeg drømmer meg til varmere strøk via mine bildemapper. Deilige bilder fra dager i sol og varme.
.
Men se der; et bilde av opprørt sjø! Jo, det kan være vindfullt i mitt PARADIS også. Bildet under ble tatt 18.juli 2009. (Klikk for større bilde.)
I slutten av oktober 2008 var det uvær på Mallorca. Dette gikk kraftig utover Puerto de Soller. Mange båter i havnen ble skadet, store trær ble revet opp fra roten og stranden ble ødelagt. Se noen bilder i lokalavisen her.
.
Jeg har heldigvis ikke opplevd slikt uvær i mitt paradis, men så har jeg vært i Sóller kun om sommeren. Kraftig vind i juli måned er jo bare deilig!
.
Bildet under viser moloen ved Hotel Marina som ble ødelagt under stormen i oktober 2008. Naturen viser krefter!

4 kommentarer:

Madame sa...

Jeg kan godt forstå, du drømmer dig tilbage til dit paradis - der er utroligt smukt.

Uha, sikke kræfter naturen har, det er temmelig skræmmende ...

K@ri sa...

Jeg ler :o)
Jeg sjekket været i din del av fylket i går, og du har rett: Det var ikke det samme som her! Men noen timer i Mulighetenes Rike er ikke bortkastet uansett. Bestevennen brukte de til utearbeid i tillegg, men jeg holdt meg på kjøkkenet ved vedkomfyren og strikket. Koselig det også.
I dag har jeg fårikål på komfyren, og jeg kjenner at det er ok med høst for min del nå.
Ha en fortreffelig dag videre.

Vakre tanker fra K@ri*

Anne sa...

Å hutte tu, det blåser både her og der om dagen :-) utrolig hvor store krefter det er i naturen egentlig når endreflekterer over det.

Det fine med uvær nær ekvator er at det ikke holder på i 7 14 dager da, gir seg som regel, det gjør det IKKE her, regner og regner og blåser.

Koser oss inendørs da, men nÅ må det nåvære nok vel??
Klem herfra til deg.

Synnøve. sa...

Ja vi skal nok ikke tukkle for mye med väret. Naturkrefter er ikke noe å spöke med. Vi hade uvär her og.
Det blåste ner masse med tre så strömmen var borte i mange timer.
Stormen ulte kring huset. Det var litt nifst. Skulle heller ha opplevd den vi kysten. Der föler eg meg mer hjemme med uvär enn her...