07 juni, 2009

S:t Ibbs gamle kirke

-->Sankt Ibbs gamle kirke ligger utrolig vakkert til på toppen av Kyrkbacken. Utsikten over Øresund er forbløffende og omgivelsene er som hentet fra en eventyrbok. Det var her på kirkebakken Ellen i ”Flicka från Backafall” sto og speidet utover sjøen. Legg merke til teksten på den sorte tavlen som er festet på kirkeveggen!
.
Den lille romantiske kirken fra 1100-tallet er perfekt for bryllup. Det var her mine venner ble viet og det var bryllupet som var årsaken til at jeg reiste til Ven. Jeg hadde knapt hørt om øya før invitasjonen kom.

-->
Den gamle steinkirken har et smalt kor og et bredt vestlig parti har en kompleks byggehistorie. Middelalderens store sildefiske og sildehandel, i og ved Øresund, gjorde at kjøpmenn og fiskere kom til Ven. Disse, sammen med bøndene i Tuna by på Ven bygget den eldste delen av kirken. Den vestlige delen er fra 1200-tallet, mens den lange huset og koret ble bygd i første halvdel av 1400-tallet.

-->Kirken ble stengt i 1899, men ble restaurert i etapper og innviet på nytt i 1939. Den har kalkmalerier fra 1400-tallet og 1500-tallet. Døpefonten er fra 1200-tallet og det ble fortalt at den kom fra Norge. Altertavlen er opprinnelig fra 1578, men ble endret i 1626. Den ble donert av Tycho Brahe og malt av kunstneren Tobias Gemberlin. Sankt Ibbs kirke har 125 sitteplasser..
I morgen feirer vi bryllup på Turistgården. Jeg inviterer dere dit også!

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Madame sa...

Hvor er den dog smuk med kalkmalerier og gamle hvælvinger - tænk at du har været til bryllup der. Det må have været en dejlig oplevelse :O)
En af kirkerne i nærheden af os er også bygget i 1100-tallet og har fine kalkmalerier. Man bliver helt stille, når man tænker på alle de mennesker, der har gået ind og ud af disse gamle kirker ...

Anne sa...

Utrolig spesielle de kirkene i Danmark, det har jeg undret meg over mang en gang. Så totalt ulik våre.
Morsomt å se en inni faktisk, for det tror jeg må være førsta gang selv om vi har feriert i det landet mang en gang.

Denne dama har hatt en økt utendørs nå, og fortjener et 10 minutt ved data`n, synes du ikke :-))

Fortsatt fin søndag til deg.

Anonym sa...

Jeg gransker alle jeg kjenner for å finne ut om noen burde gifte seg på Ven. Jeg vil også bli bedt i bryllup et sånt flott sted!!!

Rune Eide sa...

Den var skikkelig romantisk, og de bildene var kjempebra.