2 kg levende blåskjell
1 stor hakket løk
2 finhakkede fedd hvitløk
4-5 persillestilker
1/2 ts tørket timian
knivspiss malt pepper
1 1/2 dl hvitvin
1,5 dl vann
2 ss sitronsaft
50 g smør i terninger
2 ss hakket persille
Skrubb skjellene med en stiv børste under rennende vann. Kast alle som er åpne og ikke lukket når du banker på dem. Ha løk, hvitløk, persillestilker, timian, pepper, vin og vann i en stor gryte.
Kok opp og la det koke 5 minutter. Ha i halvparten av skjellene og legg lokk på. Kok på sterk varme 2-3 minutter. Rist kraftig på gryten et par ganger.
Ta opp skjellene med hullsleiv når de har åpnet seg, og hold de varme mens du koker resten. Sil kokekraften gjennom kaffefilter over i en kasserolle. Kok inn til halvparten. Ta kasserollen av platen og pisk i smøret, litt om gangen.
Tilsett sitronsaft og smak eventuelt til med salt eller mer krydder. Hell sausen over skjellene eller server den ved siden av.
Flere tolkninger av ukens Mandagstema SOMMERLIG finner du om du klikker på Mr Linky på siden her.
23 kommentarer:
Trøstes min.... riktig nok trives dene dama i fjæra, men... er vel hella litt den pizza og pasta typen ja .-))
Oj så godt da : )
Havsdelikatesser och uterestauranger hör till sommaren. Din bild påminner verkligen om dessa mysiga tillfällen :)
Ha en fin vecka!
har jeg aldri smakt.. kanskje d er på tide?
God sommer-billede ;-) God uge til dig.
Sommer i en, nej mange muslingeskaller!
Jeg har aldri smakt blåskjell og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det noen gang heller. Hehe! Du forstår; På barneskolen var vi på leirskole og da var vi på en blåskjellfarm. Jeg var rimelig bilsyk etter å ha kjørt ut til den øya og sa nei takk da alle vi elever og lærere ble bedt på ferske blåkjell som vi kokte på et bål. Alle ble syke bortsett fra meg og en annen i klassen som ikke likte blåskjell. De var en ekkel opplevelse når 15 stykker krangler om to toaletter i et gammel hus (der vi var på leirskole) og vi husker alle denne hendelsen godt. Hehe!
Men de ser faktisk litt fristende ut på bildet ditt.
Sikke en fin idé at give os en opskrift på blåmuslinger, kære Randi :O)
Mmmm, nydeleg:)
Dette må eg prøve i sommar.
Smil H
Sommerlig, ja. Men GODT? NEI!Ikke i min gane. Kommer ingen vei med skjell.En gang vant mannen min og jeg 10 kg levende blåskjell. Heldigvis fikk vi solgt de.......
Ha ei god uke!:-)
Takk for kommentaren :)
Så flott at du har med oppskriften, da kan til og med jeg prøve meg på kjøkkenet! ;)
Herlig tolkning! Jeg har aldri smakt blåskjell (er litt pysete), men det minner jo veldig om sommer og sol likevel! :-)
Hm, nå må jeg visst ut på skjell-sanking....
God sommer!
Ja, blåskjell er virkelig sommer, og virkelig godt! Flott innlegg det!!
Ja, det er jo sommer og skalldyr. Men det passer ikke for meg, er alergisk mot skalldyr. ha ei fin uke.
Vet du, jeg har aldri smakt blåskjell! Men kan tenke meg at det må vel smake sommer;)
Oy! Så avansert m/saus og greier har jeg aldri gjort det, men du ga meg en ide! Jeg har brukt å gjøre det enklere. Etter at de er rengjorte går de rett i kasserollen sammen et par-tre desiliter hvitvin og endel finhakket hvitløk, kokes opp til de har åpnet seg. Serveres ganske enkelt sammen en liten salat og med ferskt godt brød.
Aldri smakt,og synes det ser veldig "skummelt" ut men hører det skal være nydelig :o)
Flott og sommerlig i allefall ;o)
Chok! Blåmuslinger som symbol på sommerlig? Nåjaja, jo. Det var en overraskelse! Og et dejligt billede, smukke farvetoner udenom blåmuslingerne :-)
Det er sommerlig med blåskjell,men det re noe av det jeg ikke liker.. Hmmm,men at det ser fristende ut,åh ja:)
Eee, blåskjell er ikke noen favoritt hos meg - men sommerlig, det er det! Vakkert bilde, også!
Vakkert:-) fikk vann i munnen her!
Blåskjell er ikke en av mine favoritter, men sannelig er det sommer over en slik rett! Og det ser meget fristende ut slik det er anrettet på bildet :)
Legg inn en kommentar