06 august, 2010

Sommerminner fra barndommens Ålesund

Bloggdama har ryddet i gamle bilder og fant gode sommerminner fra barndommen. Fra utflukter med familen, både med buss og med båt.  Det var transportmidlene som ble brukt før pappa kjøpte bil i 1957.
.
Det øverste bildet er fra en båttur til Tyskholmen i Ålesund. Onkel hadde båt og mamma ble overtalt til å bli med. Det var stort, for hun var redd på sjøen. Jeg ser også et telt oppslått, men jeg tror ikke vi overnattet. Det ble nok brukt for å få skygge. Pappa var fotograf og med på bildet er mamma, bror, tante, onkel, kusine og en "Molding" på besøk. Og så meg da, ved siden av ryggsekken til pappa. Kusina er i dag profilert politiker og besøket fra Molde ble senere en kjent fotballdommer. Tror ikke noen av turdeltakerne tenkte så langt den gang! Den lille "dukka" er født i juni 1954, så bildet må være fra sommeren 1955. På bildet der undertegnede viser seg som badenymfe, er nok fra samme år.  Pappa passer på at jeg holder meg på grunna.
.
De to andre bildene er fra en annen familieutflukt til Volsdalsberga i Ålesund og dette er sommeren 1956.  Tilholdssted er der Ålesund VG (tidligere Ålesund Maritime skole) ligger. Igjen sammen med søskenbarn, tanter og onkler. Det er meg i badehette, "dukka" har blitt 2 år og denne gang er også to fettere med på tur.  Den eldste kusina prøver rockeringen, til min mors store fornøyelse.
.
På den tiden var Volsdalsberga hele byens badeplass og vi tok "Landebussen" for å komme oss dit.  Området har hatt sine opp- og nedturer. På midten av åttitallet ble badeplassene opprustet og blant annet ble sand tilkjørt badestrendene. Nå drømmer entusiaster i byen om et badeeldorado i området og de har heldigvis fått støtte fra flere hold. Arbeidet med drømmestranda er allerede igangsatt.

Herlige sommerminner fra en ubekymret og lykkelig barndom!

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Herlige bilder fra den tida;) Godt å ha slike bilder og minner fra barndommen.

Nyt helga og klem fra meg;)

Synnøve. sa...

Koslige bilder fra Ålesund fra för.
Man glemmer så fort og da er det bra at ha bilder som gir en tilbake litt minner.

Må sjekke di linkene dine.
Abonerer på Nytt i Uka så eg följer med litt der. Men dette har eg ikke sett noe om.
Spennende.
Klems.

Anonym sa...

Å så moro, alltid gøy å se bilder fra gamla da'r syns jeg :)
Gode minner fra den sorgløse barndomstiden vil vi alltid ha :)
Jeg sitter og tenker at jeg bør skanne noen av mine bilder snart også, vi får se til vinteren :)
Ha en fin lørdag!

Turid sa...

Herlige mimrebilder!