24 juli, 2010

MoldeJazz

Denne uken har det vært Moldejazz og jeg har ikke vært over fjorden en eneste gang. Vanligvis er jeg på ferie under andre himmelstrøk under jazzfestivalen, så jeg har rett og slett ingen tradisjon for denne festivalen. I år har jeg hatt anledning om jeg ville, men været har stoppet meg. I kveld angrer jeg og nå er det for sent! Festivalens siste dag er i morgen og da har jeg andre planer. Som "plaster på såret" har jeg hatt en helaften foran TV med kanalvalg NRK2; 5 timer fra Moldejazz. Storartet av NRK!
.
NRK skriver om programmet:
"Moldejazz feirer 50 år i år og vi skal overføre den store festkonserten fra Romsdalsmuseet, hvor vi blant andre møter Sula Art Ensemble. Tine Skolmen og Knut Borge med gjester tar oss også med på en ferd gjennom Moldejazzens historie. Vi får gjensyn med bl.a. Miles Davis, Bill Evans, Dexter Gordon, Karin Krog, Jan Garbarek, Arild Andersen, Harald Heide Steen jr., samt årets festivalmusiker Nils Petter Molvær."
.
For en kveld! Det jeg likte aller best var Sula Art Ensemble med 22 fantastiske musikere i alle aldre fra Sula Kommune ved Ålesund. Utrolig mange flinke musikere den lille kommunen har fostret! (Klikk på Sula Kommune så ser du mange kjente navn.) Jeg har fulgt musikerne i Ytre Suløens Jassensemble med glede siden 1973.
.
Hadde jeg vært litt sprekere om morgenen, så skulle jeg reist over til konserten kl 07 i moren tidlig. "Break of Day in Molde" med Nils Petter Molvær og Biosphere blir sikkert en flott opplevelse om været blir like bra som i dag.
.
Jeg gir i stedet dere og meg selv en smakebit fra Molde International Jazz Festival 2008 med Karin Krog, Arild Andersen, Marilyn Mazur og Krister Jonsson:

Siste del av TV-programmet var viet legenden Miles Davis og konserten i 1984:

Jeg hadde tenkt å avslutte dagen da programmet var ferdig, men så dukket Tina Turner opp på skjermen på NRK1. Dermed får Nattens Dronning en gylden sjanse til å nyte mer musikk!

2 kommentarer:

Anne Britt sa...

Jeg er så gammel at jeg husker den første jazzfestivalen i Molde. Alle campingturistene som gikk forbi huset der vi bodde... det var ike så stort den gangen. Jeg husker noen gutter vi kom i kontakt med som alvorlig tenkte å slå opp teltet inne i badehuset på Høstmarksberga litt utenfor byen, fordi det var dårlig vær. Nå er det snakkk om 100000 tilreisende i løpet av festivaluka. Stakkars by!Men det var et av de første årene jeg var på jazzkonsert og Jan Erik Vold leste diktet sitt Kulturuke. Den lille alvorlige mannen fikk hele kinosalen til å hyle av latter. Husker bedre det enn dixielandmusikken, men den var fin, den og. Neste år skal jeg i alle fall se på streetparaden igjen!

Yvonne sa...

Härligt med utomhusscener! Men jazz...nja...inget för mig! :) Lite grand i lagom dos kanske ;) Ha en skön lördag i Norge!