12 juli, 2010

Drømmehjerte


I ferien leste jeg en sterk og vakker bok som jeg anbefaler på det varmeste. "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin. Jeg klarte nesten ikke legge den fra meg og leste overalt; på balkongen, på sengen, på kafe og på trikken.
.
Cuba har fasinert siden 60-tallet og for noen år siden hadde jeg faktisk et ønske om å reise på ferie dit. Øya som ble oppdaget av Cristóbal Colón i 1492. Reisen har jeg slått fra meg, det er altfor lang flytur for meg nå. Det var gripende å lese boken etter å ha fulgt landet i mange år. Jeg husker godt den spente situasjonen rundt Cubakrisen i 1962, selv om jeg var bare 12 år.

Forrige søndag så jeg den engelske dokumentaren "638 måter å drepe Castro på" og det var nesten som om jeg hadde vært på Cuba etter lesingen av "Drømmehjerte".
.
Her er forlagets omtale:
.
“Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner inntil Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora lenger å nøye seg med brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap.”


"Senõr Peregrino" er innkjøpt og "Salvadoreña" av samme forfatter står på handlelisten. Gleder meg til å starte lesingen!

GOD BOKhilsen fra

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Ska kolla efter denna på bibblan här! Roligt med boktips...

GAWO sa...

En fantastisk bok og jeg anbefaler den på det varmeste. Perfekt sommerlektyre. Hummm... kanskje ikke.. for leseren blir jo helt oppslukt og er ikke tilsnakkendes.
God sommer til deg. :-)

Turid sa...

Takk for boktipset!
Jeg har lyttet til ditt boktips før, og ble ikke skuffet:)))

Tovepia sa...

Høres ut som en interessant bok, takk for tipset!
Cubakrisen var jo knappen før en 3.verdenskrig, så det var spennende tider, uten at jeg forsto det den gang (jeg var 10);)

Ha en fin dag og klem fra meg;)