29 juni, 2014

Plassen

Plassen er Moldes nye stolthet - kulturhuset på Gørvellplassen. Bygningen sto ferdig i 2012 og ble offisielt åpnet 14. juli samme år. Her er det 5800 kvadratmeter bruksflate inne og store uteområder.

Plassen er tegnet av det danske arkitektfirmaet 3XN.  Jeg synes det er et vakkert bygg, med spesielle linjer. Mange er nok enig med meg når jeg sier at bygget har feil plassering. Plassen burde lagt ved sjøfronten og ikke bak kvartalet i Storgata.


Fra øverste amfi på taket er det imidlertid flott utsikt til fjord og fjell, vel og merke når skydekket ikke ligger så lavt som den dagen jeg fotograferte. Her på taket har det vært mange konserter.


Plassen er et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz, Teatret Vårt (regionteater for Møre og Romsdal), Bjørnsonfestivalen, Molde bibliotek og Møre og Romsdal kunstsenter.Molde bibliotek var en fornøyelse å besøke for bloggdama som har elsket bøker og besøkt biblioteker i nesten 60 år. Her var det lyst og lett, med friske farger overalt.
Kafé Kurt ligger i første etasje, ved siden av inngangen til Molde bibliotek. Et godt alternativ til støyende kaféer/konditori. Bra utvalg i kaker og ellers er menyen som vist i bildet under. Kaféen er åpen ved alle arrangementer på Plassen og har ellers disse åpningstidene.

Åpningstider 2014:
Tirsdag-lørdag kl 11.00-17.00
Torsdager kl 11.00-18.00
Søndag-mandag stengt


Navnet på kaféen henspeiler på den tyske billedkunstner og forfatter Kurt Schwitters som leide en steinhytte på Hjertøya utenfor Molde fra 1932-1937.


Salen til Teatret Vårt var ikke åpent den dagen jeg var på Plassen, men jeg har noen bilder derfra i et tidligere innlegg. Storsalen er utstyrt med skyveamfi og får inntil 220 sitteplasser for teater, 350 sitteplasser eller 800 ståplasser for konserter.

Møre og Romsdal Kunstsenter (MRK) ligger i 3.etasje og har en overlyssal på om lag 140 kvadratmeter til sine utstillinger.  Jeg kommer tilbake med eget innlegg fra besøket på MRK. Lørdag var siste dag for den utstillingen jeg var på. De kalte det sommerutstilling, men jeg synes sommeren i Molde er kort. Enig? Synd, for det var en flott utstilling.


Are Mokkelbost blir årets festivalkunstner under Moldejazz. Kunstnerens utstilling, som har fått navnet FX, blir å se på MRK under hele jazzuka. Les mer om kunstneren her.

I 4.etasje i Plassen ligger lillesalen Storyville som har ca 130 sitteplasser og et stort, tilstøtende bar/prateområde. Der var det også stengt da jeg besøkte Plassen.

Vil du vite mer om Plassen finnes en flott nettside. Om du er i Molde anbefaler jeg et besøk på Plassen. Og som nevnt lenger opp i dette innlegget; jeg kommer tilbake med bilder fra MRK.
3 kommentarer:

Sommertid sa...

For et herlig sted, både for liten og stor. Kultur er viktig for mennesker. Og jeg må si meg enig at ved sjøkanten hadde bygget kanskje kommer mer til sin rett.

Anne Britt sa...

Jeg syns Plassen er et flott innslag i byen. Med tanke på hvordan det var her før med den begredelige trappekiosken, så er dette et kjempeløft. Liker den nye byggestilen i glass og betong. Syns Molde har blitt en vakker by, selv om barndomsgata mi er borte...

Turid sa...

Så stilig!
Klem ;)