18 mai, 2014

Båtbyggertradisjon i Vestnes

Båtbyggertradisjonen har og har hatt stor viktighet i Vestnes kommune.  Det var tidligere opptil flere båtbyggeri i hver bygd. Bildet under er lånt fra nettsiden til Vestnes kommune og viser Langsten i Tomrefjord, hjørnesteinsbedriften der jeg selv har vært ansatt i 22 år.


Lars Hammeraas (1820–1904) regnes for å være foregangsmann for båtbyggerindustrien i Vestnes. Seilskuten "Herman Lehmkuhl", en fullrigger, ble bygget ved hans verft i 1874–1875. Dette var den største skute som inntil da var bygget i Norge med sin lengde på 214 fot (vel 65 meter).  Bildet under er lånt fra digitaltmuseum.no
Organisasjoner, bedrifter og personer tok initiativ til å reise et båtbyggermonument i kommunen vår. Monumentet ble avduket på Helland (kommunesentrum) i 1992. Monumentet er laget av Ola Stavseng og forestiller båtbygger Lars Hammeraas.  Monumentet står ikke langt fra der verftet til Hammeraas la.Et vakkert monument som symboliserer de mange skipsarbeiderne i kommunen.


La oss håpe at båtbyggertradisjonen i Vestnes får leve lenge. Langt inn i framtiden!


3 kommentarer:

Grethe sa...

Så fin blogg du har. Vi skal på en tur til Normandie, har du kjennskap til noen spesielle "perler" mellom Larvik og Normandie? Ha en fin dag :)

Randi Melsæter Pedersen sa...

Hei Grethe
Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid kjekt med nye besøkende. Spennende tur du skal legge ut på. Dessverre har jeg ikke kjennskap til så mange "perler" mellom Larvik og Normandie. Det finnes sikkert mange, men den delen av Europa har ikke vært på min reiseliste så mange ganger. Det er Spania som ligger mitt hjerte nærmest. God tur!

Anonym sa...

Target just announced what has next designer collaboration will be a handbag line by Mulberry.
Recently experts agree it is said that Hermes
would definitely increase the primary quarter sales this summer.


my web site :: mulberry handbags uk