18 desember, 2013

La Caravelle - en restaurant i toppklasse

Denne restauranten finner du i Villajoyosa på Costa Blanca. Adressen er Avenida del Puerto 35, like ved båthavnen. Åpent 13:00-15:30 og 19:30-22:30 (stengt søndag kveld og mandag).


Da jeg ferierte i den fargerike byen ved Middelhavet i september/oktober spiste vi flere ganger på Restaurant La Caravelle. Her serveres dagens for €16 i tillegg til en rikholdig a la carte og tapas meny.


Det er mange retter å velge i på La Caravelle. Prisene er høyst akseptable, dette er tross alt en restaurant i toppklasse! Her er et utvalg av menyen.


En dag spiste jeg dagens (menu del dia). Til forrett valgte jeg melon med nydelig Jamón Ibérico, en spansk spekeskinke med preg av eikenøtter (kalles også Pata Negra). Hovedretten besto av kyllingfilet med Salsa Alfredo (saus med kremfløte, smør, parmesan, hvitløk, salt og pepper).  Pannacotta med frisk bærsaus var en flott avslutning på måltidet.  Denne dagen spiste venninna biff med peppersaus.


La Caravelle eies og drives av franske Freddy. Han har jobbet i Norge og snakker godt norsk. Freddy har god kjennskap til hvilke viner som passer til maten du bestiller. I tillegg til Freddy serverer også belgiske Patrick. På kjøkkenet finner vi spanske Ricardo, som både lager smakfull mat og presenterer maten på en delikat måte. En fryd for øyet! Kjøkkensjefen har jobbet i Frankrike i mange år, bl.a. på flere restauranter med Michelin-stjerner. Det merkes at dette er en stjernekokk, både på smak og presentasjon!


Vi satt ute de gangene vi besøkte La Caravelle, men når temperaturen synker er det god plass inne.


La Caravelle åpnet i februar dette året, men har allerede nå opparbeidet seg et veldig godt ry. På TripAdvisor ser jeg gode omtaler skrevet av medlemmer fra mange nasjoner.  Aktuelt Spania har skrevet om restauranten og dette er vel årsaken til at så mange norske besøker La Caravelle. I Aktuelt Spania nr 19/2013 får restauranten flott omtale:


Kommende lørdag reiser jeg tilbake til Villajoyosa og det blir nok flere besøk på La Caravelle. Fortreffelig mat og vin frister! Her blir vi også oppvartet på en utmerket måte og servicen er på topp, uten at det virker påtrengende. Om det blir julemeny og/eller nyttårsmeny får tiden vise. Både hjortekjøtt og gravlaks står på menyen, men jeg reiser ikke til Spania for å spise norsk mat. Annonsen under er fra Aktuelt Spania nr 21/2013.


Feiring av bursdagen min i 2014 på La Caravelle. Freddy byr på gratis cava som aperitif og vi spiser en perfekt biff til middag.  Kjøkkensjef Ricardo imponerer på nytt.

 

Flere bilder fra Restaurant La Caravelle finner du på Facebook.2 kommentarer:

Birthe sa...

Takk for tips!

Grethe sa...

Vi ble tipset om denne restauranten av andre gjester på hotellet, og søkte den opp - og fant bloggen din. Vi støtter din opplevelse til det fulle; vi rakk å spise to fantastisk gode middager på La Caravelle, med en service som andre restauranter har noe å lære av! Vi kommer garantert tilbake neste gang vi er i Villa Joyosa!