04 september, 2011

Si Ca'n Boqueta og jeg får stjerner i øynene...

...samt vann i munnen.
Ca'n Boqueta er navnet på en forholdsvis nyåpnet restaurant i Sóller.
 Utvendig ganske så anonym...
 ...innvendig er restauranten som et smykkeskrin.
Især for den som liker Art Nouveau.
Ca'n Boqueta er smakfullt innredet i et gammelt hus i Sóller.
Det bygningsmessige er tatt godt vare på.
Innredningen er en tilpasset blanding av gammelt og nytt.
Restauranten har 8-10 bord inne og en intim terrasse med 8 bord.
Her er det nydelig utsikt til fjellene rundt Sóller.
Jeg har besøkt mange førsteklasses restauranter, Ca'n Boqueta er av de beste.
  Ca'n Boqueta har ukesmenyer, fra onsdag til onsdag.
Vi valgte meny "Marriage" til € 39,50 pr pers.
Marriage betyr at det til alle retter serveres vin.   
Vinkelner har funnet vin som passer best til retten som blir servert. 
Måltidet startet med reker panert i en blanding av smør, valnøtter, sukker, kanel og nellik, med saus av sennep og vinaigrette (honning, eddik og olje).
En fantastisk start på måltidet.
Vi trodde det ville bli mektig med 5-retters middag,
men på denne restauranten ga de oss god tid mellom rettene.
Og det var passende størrelse på hver rett.
Vi fikk tid til å prate, drikke vann og ta en sigarett mellom rettene.
Andre forrett var Tumbet (katalansk tombet) som er en tradisjonell mallorkinsk grønnsaksrett. En blanding av poteter, aubergines, paprika og olje. Denne ble servert med ost fra Menorca og bacon, med lun salat.
 I hyggelig selskap smaker maten ekstra godt og tiden går fort.
Kelneren fortalte om hver rett vi fikk servert og om vinen.
Til Tumbet fikk vi servert en deilig Sa Rota Crianza fra Mallorca.
Vi er kommet til tredje rett; torsk.
Og så til denne dama da; som ikke er så begeistret for fisk...
Torsken var nydelig, jeg må nok innrømme det!
Når fisk er tilberedt på rette måten kan jeg strekke meg langt.
Denne var bakt med paprika, aioli og poteter i olivenolje.   
Dette er opprinnelig en arabisk måte å tilberede fisk og poteter på.
Servert med en nydelig rødvin til.
Mellom rettene får jeg også tid til å ta noen bilder.
Mørket har senket seg og det er dempet belysning både ute og inne.
 Oppmerksomme og serviceinnstilte kelnere passet på at gjestene fikk full oppmerksomhet. Her er kommer mer vann til bordet.
Klar for ny rett?  Det var vi!
Filet av svartsvin (villsvin).   
Den svarte grisen blir foret med eikenøtter og regnes som det beste svinekjøtt.
Svinekjøttet får en fantastisk smak av eikenøtter.
Krydret saus med appelsin.   
Med eple og gulrot.
 Og selvfølgelig en nydelig rødvin til; Corral de Campanas fra fastlandet.
Mallorca har forresten mange gode viner, både hvite og røde.
Redaktør Nils Are Økland i vinforum.no skriver dette:
"Jeg kan ikke skjønne annet enn at Mallorca må være det beste sydenalternativet for mat- og vininteresserte nordmenn. Her er det et bredt utvalg av spisesteder, i tillegg har øya en vinproduksjon det er verdt å orientere seg i. Begge deler overgikk i alle fall mine forventninger."
*
Etter en liten pause har vi kommet til desserten; varme ferskenbiter med sitronis.
Sjokoladekrønsj satte en ekstra spiss på desserten. Nydelig!
Det eneste vi savnet her var dessertvin, så vi bestilte kaffe til desserten.
En deilig carajillo.
Ca'n Boqueta er på Facebook og presenterer hver uke sine menyer. 
Jeg ser at de i den senere tid har fått med dessertvin på marriage-menyen.
 *
Kokk og innehaver Kiko Martorell serverer de lekreste retter.   
Han bruker mest lokale og sesongbaserte produkter.   
Kiko er fra Inca på Mallorca og hans kone er fra Sóller.
På slutten av kvelden presenterte han stolt sin nyfødte arving.
Mamma overtar den førstefødte når Kiko prater med gjestene.
 Ca'n Boqueta finner du i sentrum av Sóller, adressen er Gran Via 43.
Bordbestilling anbefales (+34 971638398).
 Som nevnt tidligere kostet måltidet € 39,50 pr pers, 
dvs NOK 305 for 5 retter med vin.
Kaffe og vann kom i tillegg.
 En matopplevelse jeg trodde bare fantes i drømmer.
En orgasme for ganen...
Les flere gode anbefalinger på TripAdvisor.

7 kommentarer:

K@ri sa...

Nå er i alle fall jeg mett!
Og det smakte rett så fortreffelig ;-)
Ha ei fin uke!
Vakre tanker fra K@ri*

Anonym sa...

dette så lekkert ut ! her kunne jeg overlevd selv uten dessertvin : )

svartsvin har jeg aldri smakt.. tro om de mener at eikesmaken opptas i kjøttet siden de fórer med eikenøtter ?

ha en finsøndagskveld !

Unknown sa...

Ja, Berit. Du kjenner smaken av eikenøtter i kjøttet. Takk for at du spurte. Har redigert litt i teksten, slik at dette går fram.

Quiltefia sa...

Det måltidet hørtes fantastisk ut!! Jeg ble sulten!! AnneK:-)

Anonym sa...

Hi Randi the food looks great, I think we will be trying next time we're in Soller. We are both looking forward to our holiday in Mallorca, only 13 days to go.

Anonym sa...

Tennene løper i vann. Lekkert sted, og spennende meny for livsnytere :)

Anonym sa...

Dette var nesten litt for mye for en som sitter skrubbsulten og venter på mat…

God guiding gjennom måltidet og lekre bilder! Dette var flott!

spaniasol