12 februar, 2011

Er jeg en matjåle?

Om jeg er en matjåle kan du lure på en stund.
Først må du lese dagens innlegg.
*
El Jamonal de Mogán kom som en velsmakende nyhet i løpet av 2010.
En slik delikatesseforretning skulle jeg gjerne hatt i nærmiljøet mitt!
Hvor ligger El Jamonal de Mogán?
Midt i sentrum av Puerto de Mogán, like ved Plaza Pedro Betancor León.
Nærmere bestemt ved bro nummer to fra sjøen.
På hjørnet ved siden av jernvarebutikken (Ferreteria) 
og bokhandelen (Libreria), som også selger busskort.
Lett gjenkjennelig med gule markiser.
Selv elsker jeg spansk skinke og har blogget om de forskjellige kvaliteter her.
Nå får vi heldigvis kjøpt Jamon Serrano i nærbutikken her hjemme også!
Innehaver av El Jamonal de Mogán gir deg gjerne smaksprøver, både av skinke og ost.
Bildene ble tatt i desember, derfor julepynten.
Mange stikker innom for å kjøpe en bocadillo.

Du kan spise på stedet eller ta med maten på torget, stranden, hjem...
Valget er ditt!
Butikken har stort utvalg av skinke, ost, posteier, andre delikatesser og drikke.
Skinker i alle størrelser henger klar for salg.
Spanjolene har tradisjon for juleskinke,
på samme måte som enkelte nordmenn MÅ ha fenalår til jul.
Kjenner nesten duften av skinker når jeg ser på bildene...
Før jul hadde innehaveren laget gavepakker
med forskjellig innhold og i forskjellige størrelser.
Er du en tur i Puerto de Mogán, så ta en tur innom El Jamonal de Mogán.
Her er det mange godsaker som frister!





  Så til spørsmålet jeg stilte:
Er jeg en matjåle?
En gruppe forskere ville finne ut hvor godt norske forbrukere likte spekeskinker
som hadde ulik grad av saltinnhold og lagringstid.
I en blindtest fikk den norske spekeskinken høyere score en den spanske.
Din Side skriver dette:
"Visste du at dersom du kaller spekeskinken for spansk, så smaker den mye bedre? 
Det har i hvert fall forskningsprosjektet «TrueFood» kommet fram til."
*
Les om undersøkelsen her.
Jeg er ikke enig!
Er denne undersøkelsen laget for å få solgt mer norsk skinke?
Stort sett har den spanske skinken lavere saltinnhold
og jeg synes den smaker er mye bedre enn den norske.
Så det så!
Bare kall meg en matjåle, om du vil...

5 kommentarer:

Anne Britt sa...

Tror ikke det, Randi! Man kan heller spørre: Hvem laget testen, og hvilket budskap ville de gi oss? Og så var det det med smmak og behag, hvem bestemmer hva slags mat vi liker best....

Anne sa...

Ååå slike undersøkelser driter jeg en lang masj i, en kjøper ting etter egen gane og ferdig med det :-)
Noen liker mora og noen dattera du vet, he he, men klart hvis uærlighet er ute å går, da blir jeg forbandet for det liker jeg ikke.

Parmaskinke, jaggu ikke å forakte den heller spør du meg, selv om det spises litt Serrano her hos oss også.
Men klart hvis en sammenligner uansett hvilke rådvarer `der nede` og her, ja, jeg tenker kjøtt, frukt og grønnsaker, sukk... en kan DØ! av tanken... og Rema ig Kiwi og Bunnpris har noe å strekke seg til gitt...

Ha en superkjekk ukestart Randi

Turid sa...

Hihi...man trenger vel ikke være matjåle for å ha sansen for god mat;)

Kos deg du!
Smaken er som baken vet du...delt:)))

Ha en fin dag!
klem;)

K@ri sa...

Kall deg så mye matjåle du bare vil! Det viktigste er at du spiser det du liker, og det valget står du for selv, og ikke kan jeg skjønne at noen vil kritisere det heller :-)
Vakre tanker fra K@ri*

Quiltefia sa...

Det er vel en ærlig sak å like god mat!! Hvis man bare har spist norsk spekeskinke vet man jo ikke hvor god den spanske er...... Jeg har bare vært i Spania en eneste gang. Et eller annet sted i Andalusia. Men det var skinker i massevis. Vi dro hjem med en diger i baggen. Måtte klippe hull i den for å få plass.....I baggen altså!! Vi hadde mye god mat av den grisen:-) Ha en fin dag!! AnneK:-)