29 november, 2013

Spansk aften

i Casa Randi - det kan oppleves både titt og ofte. Men det er ikke ofte kvelden blir så spansk som i går. Det var vel omtrent bare det spanske flagget som manglet da jeg hadde klubb i går kveld. Jeg serverte tapas, rosévin og spansk musikk. Vi spiste, drakk og lyttet.  Joda, vi prata mye også!

Jeg var jo litt spent på reaksjonen til venninnene da de satt seg til bords. Ville de like det jeg serverte?
Det er jo ikke alle som er så spansk som meg da...

Her er menyen:


På bordet sto varme albondigas (spanske kjøttboller). Enkelte mener dette er for sterkt i smaken for norske ganer. Dátiles (dadler) pakket inn i serrano (spansk spekeskinke). De hadde fått en liten fres i steikoven og ble servert lun.  Huevos diablos ("djevelegg" - dvs fylte egg) ble moderert og servert uten tabasco. Tortilla (wraps på "nynorsk") hadde fått et tykt lag med Philadelphia smøreost med hvitløk, serranoskinke, ruccola og ristede solsikkefrø. Ensalada rusa er en type russisk salat som brukes mye på tapasbordet i Spania. Min russiske salat besto av poteter, gulrøtter, grønnerter, kokte egg, majones, olivenolje, hvitløk og tunfisk. Ensalada tricolor kommer fra fargene i det italiensk flagget og består av tomat, mozzarellaost og basilikum i olivenolje. Queso azul (blåmyggost) med klementin på toast var også på bordet, i tillegg til hjertesalat med melon (cantaloupe) og chorizo (spansk pølse). Pan grueso (grovbrød) og røstipotet, aioli, rømmedressing med basilicum og oliven hørte også med til måltidet.

Savner du noe fra havet i menyen?  Joda, jeg tenkte både på gambas al ajillo (hvitløksreker) og calamares a la romana (blekksprut). Og så mejillones (blåskjell) da, som jeg liker så godt! Men jeg måtte begrense meg! Dessuten ble det servert klippfiskgryte på forrige klubb og jeg synes det var greit med en annen vri denne gangen.  Kanskje serverer jeg frutas del mar (havets frukter) en annen gang?

Om måltidet falt i smak hos venninnene? De skrøt i alle fall av måltidet, så det tar jeg som et godt tegn. Jeg storkoset meg i alle fall, både i kjøkkenkroken og ved matbordet!

I et tidligere blogginnlegg har jeg skrevet om "Tapas - Spanias gave til verden".

Liker du tapas?


2 kommentarer:

Yvonne sa...

Å, jag älskar tapas! Ja, inte allt precis då, men många av dem! Ha en fin adventshelg!

Anita Ness sa...

Herlig Randi! Nå ble jeg enda mer sulten.. tror jeg går ut og spiser i dag. Vurderte å kjøpe meg en biff og steke i leiligheten, så vi får se.. spanske kjøttboller, namm...