20 november, 2013

Kong Vinter

har ankommet Casa Randi på Vestnes og takvinduene er dekket med snø.


Ute er det kaldt og glatt.  I går tok jeg nesten spagaten i vår flotte Kjøpmannsgate. Heldigvis gikk det bra og jeg slapp unna med en liten lyskestrekk.  Kjøpmannsgata er en del av den "Den trondhjemske postvei" og utenfor Vestnes Brygge er det lagt ned noen få glasserte røde fliser. Jeg var uheldig å trakke på en av disse flisene i går. De er livsfarlig nå slaps og snø dekker de! I dag var gaten heldigvis ryddet for mesteparten av slaps og snø. 

Selv om det etter mitt hode er guffent ute, så går jeg en rask tur hver dag. Og så koser jeg meg inne! Ser på bilder fra ferien som ble avsluttet for 1 måned siden. Det er vel lov til å drømme seg tilbake til denne palmelunden?


Så fredelig, så lunt ...

Jeg har heldigvis en flybillett liggende og reiser tilbake 21.desember. Selv om temperaturen ved juletider er en helt annen enn i oktober, så er den langt bedre enn her hjemme. Og en pause fra vinterlige Norge er alltid deilig!

Er det noen av mine lesere som skal feire jul under andre himmelstrøk?


5 kommentarer:

Anne Britt sa...

Her var det tendens til glatte partier i dag. Jeg hater glatta. Snø er O.K i små mengder, men is.....Hørte at de hadde lavet ned på dine kanter. Her har vi hatt varmt og fint vær etter årstiden hittil. Men i dag altså måtte jeg se hvor jeg plasserte benet.

Anonym sa...

Hei
Reiser til Arguineguin 9 Desember og blir der i 3 mnd.
Har leid privat leilighet med norsk tv og internett og gleder meg stort.

I fjor var første året vi reiste ned dit,var der også da samme tiden i 3 mnd.
Det var kjempe kjekt å være der nede i jula og slippe alt styret her hjemme.

Jeg fikk et annet syn på den norske julefeiringen når jeg var der nede. Syns det har tatt helt av i Norge.
For meg og mannen blir det nok til at det blir jul i spania i årene fremmover.

Tempraturen var veldig fin i arguineguin fra des til mars. Det er utrolig fine turmuligheter der så ble fine trimturer i fjellet nesten hver dag.

Men jeg syns leieprisene er dyre der nede vi må betale fra kr 12.000 til 16.000 pr mnd når vi leier med nordmenn som leier ut på Finn.no

Har aldri vert i Villajoyosa eller på fastlandet så jeg lurer på hvordan tempraturen er der nede i di samme månedene og er det like dyrt å leie bolig der?

Jeg har ikke blogg selv men syns det er kjekt å lese andre sine blogger::))

Unknown sa...

Hei SOL
Kommer ikke på din bloggside for å kommentere, så jeg tar det her.

Jeg har feiret jul/nyttår på kanariøyene siden 1997. De aller fleste gangene har jeg vært på Gran Canaria. Har merket meg at prisene har steget jevnt og trutt. Skulle gjerne leid leilighet i Mogan (hvor jeg trives best), men det har jeg ikke økonomi til. I alle fall ikke å bo der alene. Nordmenn som leier ut der nede vet å ta seg betalt!

På fastlandet er prisene mye lavere, både på husleie og mat. Om man leier 2-3 mnd med spanske eiere, så starter månedsleien på €300.

Jeg har hatt kontakt med en nordmann i Villajoyosa som leier ut til €525 + vann/strøm. Den leiligheten er moderne, norsk TV, internett og har 2 soverom.

For priser; ta en titt på www.viass.com. Seriøst utleiefirma med norsk eier.

Temperaturen på Costa Blanca er ikke så høy som på Kanariøyene, men uansett langt høyere enn i Norge. Sist vinter var jeg i Mogan 5 uker ved juletider og opplevde mange kalde kvelder/morgener. Derfor vil jeg i år prøve Costa Blanca!

Anonym sa...

Tusen hjertelig
takk for tilbakemeldingen.
Jeg har ingen blogg selv, men syns det er veldig innspirerende å lese blogger.
Har blitt fast leser av bloggen din.
Du har utrolig flottebilder og det er alltid innspirernde å lese om dine reiser::))

Unknown sa...

Takk for gode ord, SOL. Det er slike tilbakemelding som inspirerer til videre blogging! Koselig at du er blitt fast leser.