04 mai, 2013

En fargerik dag

i begynnelsen av april. Og fargene fant jeg i Guadalest i Spania.

Utenfor en butikk var det limones, naranjas y nisperos i bøtter og spann. Sitron og appelsin kjenner alle, men nispero er mer ukjent for oss nordboere. Det er en smakfull frukt. På nettsiden vinogastro.com fant jeg dette om nispero:

Nisperos - Japansk mispel.
Kjærlighetsfrukten. For tusen år siden ble denne frukten dyrket i Kina og Japan som prydfrukt. Frukttreet kom hit til dette området for ca 200 år siden, via Mauritius og dyrkes stort sett bare i dette området av Spania. Det er spesielt i Callosa d’en Sarriá, Spanias Nisperos hovedstad, hvor vi finner et dalføre som er beskyttet mot sterke vinder. Nisperos håndplukkes og håndteres som egg - smaken er søt-syrlig, når den er blitt ordentlig moden. Brukes innen kosmetikk industrien. Mer enn 80% av Spanias produksjon kommer fra dette stedet. Plukkes i perioden april til juni.


Callosa, som kalles hovedstaden for Nisperos, ligger ikke langt fra Guadalest. Bildet under viser et frodig nisperostre i Albir.


Butikken i Guadalest solgte fargerike frukter og bugnet av andre godsaker. Skulle gjerne kjøpt med meg mye hjem.  Dessverre fant jeg ingen sherpa som kunne følge meg hjem til Norge...
Butikken ligger i Calle Virgin i nedre del av Guadalest


2 kommentarer:

Jorunn Helene sa...

Så koselig å lese hos deg, og så lærerikt, :) har aldri hørt om nisperos.. japansk mispel. Spennende. Mon tro om man får kjøpt den i en av de orientalske butikkene. ? Blir jo nysgjerrig på andre smaker da.
Og Så mye en kan lære gjennom blogg fra andre land.
Takk. :)
Ha en fin Helg Randi.
Varm klem fra Jorunn Helene.

Anne sa...

En mer reiseglad dame enn deg skal en jammen lete lenge etter Randi, du har tapt ditt hjerte til rundt Middelhavet du. Jeg drømmer meg bort i dine bilder og lengter jeg også, og så snart så snart skal på tur jeg også til varmere strøk, på oppdagelsesferd i vakre smug, der jeg bare elsker å gå med kamera :-)

Nyt dagen Randi og kos deg stort vennen.

Anneklem.