21 mars, 2013

Tinto de verano

På en strandbar i Torremolinos smakte jeg Tinto de Verano for første gang. Det var i 1998 og siden dengang har jeg ofte spurt etter denne drikken på varme sommerdager i Spania. Jeg drikker ikke øl, så dette er en god erstatning i varmen.

Tinto de Verano kan oversettes til sommerlig rødvin. Det er spesielt i sørlige deler av Spania denne drikken brukes. På turistplassene på øyene rister de i alle fall på hodet når jeg spør etter tinto de verano og vil heller servere en sangria. Sangria, med rødvin og sprit midt på dagen? Nei takk, da tar jeg heller en agua con gas om jeg ikke kan få Tinto de Verano.

Tinto de verano smaker friskt i varmen og inneholder langt mindre alkohol enn sangria.  Hvordan Tinto de verano lages? Bruk like deler rødvin og vann med kullsyre. Noen bruker også Sprite eller 7-Up.  Tilsett isbiter og en skive sitron i glasset. Voilà; du har en frisk sommerdrikk i glasset!


Innehaver av strandbaren på Playa Bajondillo ga meg et glass med påskriften Tinto de Verano med disse ordene:  "Ta med deg dette glasset hjem til Norge og glem aldri de herlige pausene i skyggen på strandbaren min."

Jeg har fortsatt glasset i kjøkkenskapet, men det blir ikke drukket så mye Tinto de Verano her hjemme.  Tross alt er det sjelden vi oppnår den sommertemperaturen...


Pausene i skyggen på strandbaren har jeg ikke glemt, men navnet på baren har dessverre gått i glemmeboken.  Strandbaren ligger rett nedenfor Apt. Santa Roca, ved klippen mellom Playa Bajondillo og Playa Carihuela.


Har du smakt Tinto de Verano

I tilfelle; fortell hva du synes om den spanske sommerdrikken!
3 kommentarer:

eljos sa...

jeg har aldri smakt men, men nå ser jeg at du er i ferd med å dra avgårde på tur igjen, he he. Mentalt til å begynne med. Når drar du igjen da? Du har sikkert skrevet det da du bestilte.....men husker ikke

Anne sa...

Oj, den var helt ny! aldri hørt om før, men må si at øl og Sangria heller ikke er helt min greie Randi, så denne skal forsøkes en gang ja, helt klart.

God palmehelg ønskes deg, klem fra Anne.

Birthe sa...

Denne har jeg ikke smakt, så takk for tips :)