12 april, 2013

Paseo de las Estrellas

Langs stranden i Albir går ligger Paseo de las Estrellas som er en elegant promenade. Ved starten av promenaden ligger dette monumentet og området heter Racó de l'Albir. Webcam er plassert på huset i bildet og viser det herlige området døgnet rundt.


Min favorittplass her nede ble Coco Loco, en herlig Beach Bar som ligger på grunnplan midt på bildet. Coco Loco med free wifi og nydelig utsikt. Her serveres god og rimelig mat. Jeg har aldri fått så store porsjoner noen plass! Prisen var høyst akseptabel. En kjempestor porsjon gresk salat kostet €8,95 og et stort glass vin €2,25. Men jeg tror det er på tide å holde økonomikurs for enkelte kjøkkensjefer på turistplassene. Altfor store porsjoner til en billig penge. Det er da dårlig økonomi når maten som serveres er så billig og mye må kastes!


Strandpromenaden i Albir er ikke bare elegant, den er også godt tilrettelagt for alle. For både kjørende, syklende, rullestoler, rullatorer, to- og firbeinte.Godt tilrettelagt også for hundeeiere.  Grønne bokser med hundeposer er plassert overalt i byen, også på promenaden. Her blir man også kvitte seg med posene.


Paseo de las Estrellas, som sitt forbilde i Los Angeles og Hollywood, har plaketter som er tilegnet  prisvinnere fra Albirs egen filmfestival. Denne filmfestivalen avholdes første uke i juli hvert år.

En stjerne jeg festet meg spesielt til var en spansk sangerinne og skuespiller; Ana BelénHun fikk "Faro de Plata" (Sølvlykten) under filmfestivalen i 1997. Hun har også vunnet mange andre priser.


Jeg har hatt stor sans for Ana Belén i mange år.Que no acabe esta noche,
ni esta luna de abril
para entrar en el cielo
no es preciso morir. 


Etter denne ferien vil jeg alltid forbinde sangen med Albir og Paseo de las Estrellas.
6 kommentarer:

eljos sa...

Der var det nydelig!! Jeg kan vel tenke meg at du koser deg.

hobbystua sa...

Hei Randi:-) Dette ser ut til og være en nydelig plass du har vært på nå. Er en glede og lese og se her på bloggen din da du skriver så fint om hvert sted. Men ta en titt på denne bloggdamen Randi,hun er på bobilferie i 8 mnd,og har vært på samme plass som deg nå i Albir. Mange flotte bilder og se.
http://edelpaatur.blogg.no
En flott helg ønskes deg:-)

mormonsen sa...

Det ser ut til at du har hatt deilige dager og fint vær i Albir. Jeg har mange gode minner fra Costa Blanca, og blir helt nostalgisk. Var der sist i påsken i fjor. Jeg var også overrasket over prisene, jeg syntes det var blitt så billig å spise ute. Men kanskje var det for at kronekursen var så sterk. Nå har jeg nedtelling til Mallorca, hvor vi skal medbringe dine gode råd og anbefalinger. Klem

Mette sa...

Så mange vakre bilder, og jeg ser du er like reiseglad som meg :-)

Synnøve. sa...

Kjenner meg så godt igjen på bildene dine. Eg var ju der ei uke i 2002. Mye har sikkert forandret seg, men mye er det samme.
Föler at eg er der igjen :D

Takker for dagens tur blandt bildene dine :D
Klem Synnöve.

Jorunn Helene sa...

Hei Randi.
Har vært oppom deg og sett på vakre og fristende bilder, skjønner godt at du trives der blandt sol og palmer, den gode maten og musikken.
Takk for alle de flotte bildene du viser oss.
Ønsker deg en fin uke.
Klem fra meg.