19 januar, 2010

Fuktige dager

Første ferieuken var fuktig (luften altså...), men det var brukbar temperatur. Enkelte dager var luftfuktigheten 98-99%, noe som er uvanlig på disse trakter. Da protesterte kroppen min!
.
På ettermiddag julaften kom væromslaget og de to siste ukene hadde jeg det utmerket. Sol hver dag og behagelige temperatur. Langt bedre enn i fjor. Dagstemperatur på 25-30 og nattetemperatur på 15-20. Jeg gikk kortarmet de fleste kvelder, men kroppen skulle gjerne hatt mer enn 2 uker med tørr luft og varme.
Foto: 04.01.10 - kl 15:52
Oppdaget "værstasjonen" på hotellet først når godværet var tilbake.
(Klikk for større bilde.)
.
Klimaet på Gran Canaria er et resultat av vinden, tidevannet og plasseringen på den 28. breddegrad, bare 60 sjømil fra kysten av Afrika. Øya er inndelt i en nordvestlig og en sørøstlig del der klima og landskap er veldig forskjellig. Lokalbefolkningen kaller dette det geografiske nord og sør. Hvert av områdene tilbyr stor variasjon i mikroklima og det naturlige landskapet. På samme dag kan det være solskinn og 36 grader på sørkysten, mens i fjellene kan det være snø!!
.
Mikroklimaet sør på øya, spesielt i området rundt Mogan karakteriseres med 36 grader med en deilig og forfriskende bris gjennom sommeren. Om vinteren er været påvirket av sykloner fra Atlanterhavet som gir vårlige temperaturer på rundt 24 grader. Disse konstante temperaturene gir en ideell luftfuktighet og veldig få regndager.
.
Området mellom Arguineguin og Mogan er kjent for å ha et av de sunneste klimaer i verden, det lindrer åndedrettsproblemer som astma eller allergi, revmatisme osv. Ifølge en undersøkelse med tittelen "Pleasant Weather Ratings" av Thomas Whitmore (leder av klimatisk forskningsdepartement ved Universitet i Syracusa), er Las Palmas i Gran Canaria byen med det beste klimaet i verden. Undersøkelsen analyserte årlig klimatisk variasjon i 600 byer fra hele verden, byene ble utvalgt ut fra deres popularitet som turistreisemål.
.
Mer om fuktige dager i morgen.
.
Klem fra

3 kommentarer:

K@ri sa...

Puh.... SÅ godt at vi i alle fall ikke har fuktige dager her nå!
Vi fikk nok vår del i høst. Tror jeg stod flere uker sammenhengende under en paraply i hagen for at Lady skulle lære å gå ut og tisse... Åhhhh, så godt at den tiden er over. Det er ikke så veldig praktisk å anskaffe en valp på høsten, men nå er hun jo ferdig utlært til våren.
Her gjelder det å finne hverdagsgleder.
Ønsker deg ei fortsatt fin uke.
Vakre tanker fra K@ri*

Synnøve. sa...

Fuktige dager ja.
Slik var det på Madeira og. Höy luftfuktighet.
Men eg må inrömme at eg her problem å takkle det.
Får se om vi reiser noen plass i år.

Klems Synnöve.

Yvonne sa...

Jag kände där nere att luften var bra! Jag har inga problem med att andas annars, men det var skön luft. Inte så mycket avgaser och så heller som i större städer.
Intressant inlägg!! Tack! :D