13 juli, 2015

En favoritt

blant mange forfattere på min leseliste er Victoria Hislop.  I bokhylla har jeg 5 av hennes bøker.


Jeg er ingen bokblogger, men vil gjerne anbefale Victoria Hislop. Derfor bruker jeg forlagets omtale av de bøkene jeg har lest. 

Den første boka jeg leste av Victoria Hislop var "Øya" og dermed var jeg solgt. Selv om jeg aldri har vært på Spinalonga, har jeg vært på Kreta. Og jeg klarte på et vis å se for meg landsbyen på Kreta som forfatteren skriver om. Og kanskje en gang i fremtiden vil jeg besøke Spinalonga?

ØYA
"Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap." 


Den neste boken jeg kjøpte var "En aften på Kreta og andre fortellinger". Jeg var skuffet da den lille boken dumpet ned i postkassen min. Så tynn!  Likevel begeistret forfatteren med sine fortellinger.

EN AFTEN PÅ KRETA
"Fem stemningsfulle fortellinger fra forfatteren bak Øya og Hjemkomsten. Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta... Victoria Hislop byr på fem stemningsfulle og varme fortellinger av velkjent merke i denne lille bokperlen. Les også en eksklusiv smakebit fra Hislops kommende roman, Tråden!"


Neste bok jeg leste var "Tråden" og den boken lærte jeg utrolig mye historie av. Jeg, som aldri likte historietimene på skolen, tittet på kart og i leksikon underveis i lesingen. Lærerikt!

TRÅDEN
"En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang - en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid."


Deretter leste jeg "Hjemkomsten" og ble tatt med til Granada i Spania. En by jeg har besøkt og likte veldig godt. Victoria Hislop skriver romaner, men historisk og geografisk er hun veldig korrekt. Jeg kjente meg godt igjen i Granada da jeg leste boken og anbefaler boken om du er interessert i byen.

HJEMKOMSTEN

"Hjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem."


Nå har jeg nettopp avsluttet "Soloppgang". En bok med handling fra Kypros. Jeg har aldri vært på Kypros, så jeg vet ikke mer om landet enn det jeg har fått via media. Ei venninne som har vært mye på Kypros, mener at denne boken ikke er historisk korrekt. "Det er to sider av denne saken...", sa hun.  Mulig det, men dette er en roman og jeg likte boken.

SOLOPPGANG
"Bli med Victoria Hislop til 1970-tallets Kypros! Et gresk militærkupp og en tyrkisk invasjon setter øya på hodet. Landet står overfor en katastrofal konflikt når 40 000 mennesker flykter i panikk fra fremrykkende militærstyrker. Kun to familier blir igjen i den lille byen Famagusta. Dette er deres historie." 


Selv om jeg ikke er grekofil, må jeg nok lese "Siste dans" også.
"I ti vakre noveller tar Victoria Hislop oss med til Athens gater og greske landsbytorg, og lar oss møte levende, uforglemmelige karakterer. Prester og brødre, fremmede og stallgutter - alle skildret med Hislops varme og medrivende engasjement. I ti vakre noveller tar Victoria Hislop oss med til Athens gater og greske landsbytorg, og lar oss møte levende, uforglemmelige karakterer. Prester og brødre, fremmede og stallgutter - alle skildret med Hislops varme og medrivende engasjement."Hva med deg?  Har du lest noe av Victoria Hislop og hva synes du i tilfelle om bøkene hennes?

Fortell gjerne i en kommentar!

 

4 kommentarer:

Anita Ness sa...

Heisan! Jeg har lest alle bøkene unntatt Hjemkomsten, og er usikker på nå om jeg leste Siste dans.. Likte ikke Aften på Kreta spesielt godt..
Liker den historiek rammen i bøkene/romanen, mye å lære der…og dro til Spinalonga i fjor, som du vet.:)

Unknown sa...

Hei kjære bokblogger Anita! Ingen slår deg når det gjelder å anmelde bøker. Så jeg anbefaler mine lesere å ta en tur over til deg om de vil vite mer om en bok.

Er litt enig med deg når det gjelder "Aften på Kreta". Den var ikke som forventet. Følte meg litt snytt da jeg var ferdig med den boken. Hjemkomsten var jeg mest fornøyd med. Kanskje fordi handlingen er lagt til Granada og jeg er jo litt spansk i hjertet...

Anita Ness sa...

Takk for rosende ord Randi! Det går da fint an å anbefale bøker, uten å skrive store anmeldelser..Det greier du aldeles fint.:)
Skjønner at du liker Hjemkomsten, siden den er fra Spania…
Ha en flotters kveld. Eller natt.:)

K@ri sa...

Jeg har lest alle Randi, og det er alltid godt å lese V. Hislop sine bøker. Tråden er helt klart min favoritt <3 Mange vakre tanker om en snarlig varme sendes deg fra The Ladies <3 <3