27 juni, 2014

En tur over fjorden

Jeg har vært flere ganger over fjorden fra Vestnes til Molde de siste ukene. Både for å treffe venner og for helsekontroll på sykehuset etter operasjon for 2 år siden. Helsekontrollene gjennomføres hver 6.måned og også denne gangen med gode resultat. Stort sett tar jeg hurtigbåten over fjorden til Molde, men liker best å reise med fergen.


Om jeg reiser med fergen i godt vær, sitter jeg gjerne på dekk og nyter havluften. Og ikke minst den flotte utsikten. Bildet under viser utsikten mot Vestnes, med Vikebukt/Gjermundnes til venstre, Tresfjorden midt i bildet og Helland til høyre.Ved innseiling til Molde passeres Molde Sjukehus, Rica Seilet Hotel og Aker Stadion hvor MFK spiller sine hjemmekamper.


Er jeg heldig og får skyss opp til Vardestua, får jeg en praktfull utsikt. Vardestua ligger 407 m.o.h. og herfra ser man Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Bildet under er sammensatt av 3 bilder.


En av junidagene jeg var over fjorden, ble jeg møtt med blomster ved hurtigbåtkaia og cruiseskipet "Rotterdam" ved Storkaia. Når jeg først er over fjorden, tar jeg noen spaserturer i sentrum. Noen dager i godt vær, andre dager er ikke været fullt så bra.


Cruiseskipet "Rotterdam" eies av Holland America Tours og ble levert fra et italiensk verft i 1997. Nå er skipet fornyet med moderne teknologi og forsterkninger, både i lugarer og fellesområder. Gjestene ombord får oppleve elegante serveringssteder, luksuriøs kunst, antikke samlinger, brede teak dekk og romslige lugarer. Skipet kan by på den ultimate erfaringen til sjøs med en kombinasjon av det klassiske og state-of-the-art fasiliteter. En atmosfære av raffinert eleganse og dramatiske arenaer er bare noe du vil kjenne igjen ombord. Stille og galant seiler dette skipet i farvann til mange spennende reisemål i verden. "Rotterdam" er 238x32 meter, ombord er det 1.400 passasjerer og et mannskap på 600.


Bildet over er tatt fra Alexandraparken. I denne parken finnes skulpturen "Pike med barn". En vakker skulptur, men jeg har ikke funnet ut hvem kunstneren er.


Alexandraparken ligger i vestre del av byen, rett framfor Hotel Alexandra, i møte med fjorden. har tradisjoner som parkområde helt tilbake til etableringen av Moldes første turisthotell i 1883. Sin nåværende form fikk parken i 1954. Det var hagearkitekt Njål Bele som laget en plan for den Alexandraparken vi i hovedsak kan se i dag, men det er foretatt noen endringer mht bruk av nye arter og en vekselbruk av stauder, sommerblomster, busker og roser. Det ble foretatt en omfattende rehabilitering i løpet av 2002 med bla nytt " skifergulv" og bruk av klatreroser i tårn. Parken representerer litt av det mangfoldet som tidligere kjennetegnet de store private hagene i Molde og som har gitt byens dens rykte som blomsterby.  (Kilde: Molde kommunes nettside)

Jeg kan legge til at hagearkitekt Njål Bele var byarkitekt i Ålesund. I denne parken er det mange arrangementer i løpet av året, både under Moldejazz og under Bjørnsonfestivalen.

Snur man ryggen til sjøen, ser man opp på Quality Hotel Alexandra.


Hotellet er pyntet med roser og surfina.


Molde kalles jo Rosenes By og jeg skal ved en senere anledning komme tilbake med flere rosebilder.

Det var alt for i dag. Neste blogginnlegg vil handle om kunst og kultur. Velkommen tilbake!


2 kommentarer:

Anne Britt sa...

Så fin reportasje fra Molde!!! Tusen takk!

Yvonne sa...

Så fint det är, det ser nästan ut som "utomlands" ;) Ja, det är det ju för mig ;) Kram!