22 juli, 2013

En dag

som har inneholdt det meste! Og det beste...

Jeg startet med en god frokostbuffet på Hotel Marina og gikk deretter til Agapanto Beach.
Alle bilder er tatt med iPad'en.


Med utsikt til "sommerresidensen" (helt til venstre i bildet) og en svalende vind, er dette stedet bloggdama senker skuldrene og lader batteriene.


Tilbragte noen deilige timer der sammen med min gode venninne Birgitta (Mama Soller), kun avbrutt med lunsj på Don Pedro. Dette er et nytt spisested siden sist jeg var her og jeg vil skrive om det senere. Vel verdt et eget innlegg. 

På ettermiddag steg temperaturen og det kom varme vinder fra Afrika. Før jeg reiste hjemmefra (med 8-10 grader), hadde jeg bestemt meg for ikke å klage om det ble for varmt. Men i dag ønsket jeg at Afrika hadde beholdt varmen og ikke sendt den med vinder hit til Mallorca. På Facebook lovet jeg €100 til den som kunne skru ned termostaten noen hakk. "Feels like 40" og jeg innrømmer at det var litt i meste laget. Og trykkende. Høy luftfuktighet gjorde det ikke bedre...


Tilbake på hotellet ble det balkongkos med en velfrtjent rosevin


og så en god siesta på et nedkjølt rom før middag. Som vanlig var det en rikholdig buffet.


For første gang smakte jeg Paella Negro. Ingrediensene er som i vanlig paella, men med "blekk" fra octopus. Derfor er paellaen svart. 


Paellaen smakte fortreffelig med hvitløkssaus til


Deretter "angrep" jeg buffeten og det var som vanlig nok å velge i. Suppe, salater, pastaretter, kjøtt og fiskDen nye kjøkkensjefen på Hotel Marina gjør en god jobb og er veldig tilstedeværende.


Selv om jeg er stor og kraftig, er jeg småspist. Det ble kylling og russisk salat på mitt fat


Og hva drikker jeg? Som alltid i varmen; rosevin og vann. En utmerket rosevin i dag. Ett glass til middag, ett glass på terrassen etter middag og resten oppbevares til neste dag. Rom nr. på flasken og den blir automatisksatt på bordet neste kveld når Senora Randi ankommer spisesalen. Sammen med en flaske vann uten kullsyre.


Og til dessert ble det "hjemmelaget" pudding. En mellomting av karamellpudding og Crema Catalana.


Etter middag var det kos på terrassen. I kveld slo jeg meg løs og bestilte en Carajillo (cafe solo med en dæsj brandy, med andre ord; karsk).


Fikk selskap av et hyggelig engelsk par (fra Kent) som er i Puerto de Soller for første gang. Venter med bilde til vi blir bedre kjent. Vi fikk en koselig prat. Underholdningen i kveld var topp! En duo spilte coverlåter av Sting, Eric Clapton, Eagles etc og vi storkoset oss. Vi godt voksne...


Hotel Marina har en utmerket terrasse med utsikt til sjøen.


Men så kom regnet! Til stor fortvilelse for enkelte turister, men til stor glede for lokalbefolkningen. 


Duoen sang "Have you ever seen the rain" og et engelsk par danset i styrtregnet...


Det var STORE dråper, men hedigvis satt vi under en markise og ble ikke våt. Imidlertid ble stolene i friluft fort tomme.

  
Ikke nok med regn, "Tor med hammeren" ville også vise sin tilstedeværelse. Utrolig nok klarte jeg å fange lynet med "padda"! Det er ikke enkelt med kamera! Lyn kalles "relámpago" i Spania. Stolt blogger som fikk fanget værfenomenet....


Tilbake på balkongen min og jeg kan fortsatte lytte til musikken fra terrassen. Luften er friskere og jeg tror det blir en flott dag i morgen også. Jeg stortrives i mitt sommerparadis!

Kanskje vi "møtes" igjen allerede i morgen? Du er i alle fall velkommen tilbake på besøk!4 kommentarer:

Anne Britt sa...

Gjett om den dama koser seg! Koselig lesing.

Quiltefia sa...

Hei!! Hyggelig å lese!! Jeg TROR at du har det strålende!! Og det høres veldig hyggelig ut!!
Jeg har vært en drøy uke på hytta i Kragerø og har hatt fint vær hele tiden. Det er helt unikt. Fortsatt fantastisk ferie til deg!! og meg:-) AnneKari:-)

Hege sa...

Det ser utrolig deilig ut, - om enn noe varmt. Du får forhale i skyggen. Heldigvis har vi også fått sommer, - i hvert fall vi som bor ved kysten i Fredrikstad. Veldig varmt og solig.

Fortsatt god ferie.

Scrappelise sa...

Så herlig å følge deg i Sollèr, det lyser trivsel ut av hvert innlegg. Ha en fortsatt fin ferie!