13 mai, 2012

Palma - en spansk storby i lite format

Det er akkurat hva Palma de Mallorca er; en spansk storby i lite format.
Skal du feriere på Mallorca og aldri besøkt hovedstaden før?  Da må du ta en dagstur! Uansett hvor man ferierer på Mallorca, er det kort vei til Palma. Ca 60 km fra Alcudia i nord, 65-70 km fra østkysten (Cala Millor/Cala d'Or), under 30 km fra Sóller, knappe 16 km fra Magaluf/Palma Nova og knappe 15 km fra C'an Pastilla/El Arenal. Med andre ord; Palma de Mallorca er lett tilgjengelig fra alle kanter av øya.
Nå nærmer det seg ferietid og jeg vet at mange nordmenn reiser til Mallorca. I følge passasjerstatistikk fra Aena.es reiste hele 243.301 nordmenn til Mallorca i løpet av 2011 og det blir sikkert ikke færre i 2012. Ikke alle turister tilbringer hele ferien på solseng og ser på den blå himmelen. Inn i mellom må man finne på andre ting og oppleve mer enn badelivet.

Hvorfor ikke ta en tur til Palma de Mallorca? Eller La Ciutat som mallorkinerne liker å kalle hovedstaden sin. Palma ligger innerst i Palmabukten.
Området rundt Palmabukten er Europas største turistmaskin og strekker seg fra Magaluf i vest til S'Arenal i øst. Rundt denne bukten, en strekning på ca 30 km, finnes nærmere 100.000 hotellsenger.
Palma er en sjarmerende kosmopolitisk by. Her finner du det autentiske spanske sammenblandet med turister fra hele verden. For å bli kjent med byen anbefaler jeg en rundtur med City Sightseeing. Rundturen tar ca 80 minutt og stopper ved alle severdigheter. Billetten gjelder et døgn og koster €15 for voksne og €7,50 for barn. Avgang hvert 20-25.minutt og har 16 forskjellige stoppesteder.  
Palma har brede avenyer, smale gater, store åpne plasser, restaurerte bygninger og shoppingsentre. De mest kjente shoppinggatene i Palma er Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Her ligger designbutikker på rekke og rad, men også små koselige butikker som passer lommeboken til "Hvermannsen".

På en høyde over Palma ligger en viktig historisk severdighet. Castell de Bellver ligger på ruten til City Sightseeing og jeg anbefaler et stopp her. Denne eventyrborgen setter det århundrer tilbake. Her ligger også Municipal Museo, som er et historisk museum hvor Mallorca og Palmas historie fortelles ved hjelp av skulpturer og andre gjenstander fra, talaiotisk, romersk, arabisk og spansk periode.
Jeg tar dere gjerne med på "omvisning" på eventyrborgen Castell de Bellver.
Kanskje allerede i neste uke?
¡Hasta la vista!

1 kommentar:

Birthe sa...

Bra introduksjon til Palma :)

Jeg skal en uke dit i sommer, ser virkelig frem til de dagene!