04 november, 2011

En liten innrømmelse

Mine siste innlegg har handlet om Arguineguin og Patalavaca.
Positive og negative sider.
Blant annet om store, stygge blokker med leiligheter.
Og her kommer innrømmelsen:
Jeg skal bo 14 dager i en av disse stygge blokkene i desember!
I den store bygningen til venstre og midt i bildet.
(Bildet under er lånt hos EstateCanaria.)
Dette er Don Paco i Patalavaca (mellom Puerto Rico og Arguineguin).
Med en blanding av leilighetstyper.
En blanding som gjør det litt mer spennende å bo der.
Don Paco er både for charterturister, for utleie og i tillegg til mange fastboende.
Det er beliggenhet og omgivelser jeg gleder meg mest til.
Klikk på "Se bilder" hos VING .
Utsikten fra Don Paco er midt i blinken for denne dama. 
*
Fra Patalavaca er det hyppige bussavganger til andre steder, nesten hele døgnet.
 Jeg MÅ jo selvfølgelig til Puerto de Mogán ...
Det var lommeboken som avgjorde bosted for årets varmebehandling.
Ønsket å bo i Puerto de Mogán , men ikke alltid ønsker harmonerer med økonomi.
Nå får jeg prøve nye omgivelser og det er jo positivt.
*
Via strandpromenaden er jeg på Anfi del Mar i løpet av få minutter.
 Sandstranden der ble skapt ved hjelp av 10.000 tonn hvit sand fraktet fra Karibien

Pilen markerer Don Paco.
 Bildet over har jeg lånt av Artemisia som har en kjempeflott reiseblogg.
Ta deg en tur innom bloggen hennes!
*
Før jeg banker på døren hos Don Paco skal jeg oppholde meg 6 dager øst på øya.
Da skal jeg nyte dagene på Monte Feliz.
 På siden til Monte Feliz kan du få norsk tekst - øverst i høyre hjørne.
Star Tour har dette anlegget i sitt program, men jeg har ikke bestilt der.
Tok meg imidlertid den friheten å låne et bildet over hos Star Tour.
Når man "syr" reisen selv, kommer man langt rimeligere unna.
*
Nå "får" jeg tilsammen 20 dagers varmebehandling av kroppen min.
Og jeg blir på holmen i Atlanterhavet i jula. Som vanlig.
*
Har noen av dere bodd på Monte Feliz, Don Paco eller Anfi del Mar?
Fortell meg hva du synes da!

10 kommentarer:

Artemisia sa...

Hei Randi! Så koselig å se det fine bildet fra toppen av Anfi:) Tak skal du ha for ros ang bloggen.:) Ser at hele innlegget fra Anfi del Mar er borte i VGBs sluser- så jeg må nok lage et nytt. Får mimre jeg som deg.:.)
Ang Don Paco- så fikk jeg det hotellet anbefalt av en dame som arrangerer skrivekurs på Gran Canaria. Jeg vurderte å dra dit- det er neste helg- men det ble for dyrt med fly og sånn..Visste ikke at det hotelllet er de stygge blokkene..nuvel. Det er sikkert bra inni!:)
Området er hvertfall flott, og Anfis strand og lille hjerteøy like ved er da bare lekkert.:.)

Anonym sa...

skulle gjerne vært der i jula jeg også.. kroppen hadde i hverfall likt det etter julinga den har fått den siste uka : )
du får ha en fin lørdag..

Anne sa...

Dette blir luxus Randi, uansett hotell og plassering. DU kan forflytte deg jo :-)


Varme gjør godt til både kropp og sjel det. Forandring ikke minst, ja åsså dagslys da jente. Nei, dette hadde frista meg også ja, men jeg har nå planer jeg også. En drøm som skal realiseres, men jula blir hjemme på tradisjonellt vis.

Håper du får napp for å høre om noen kjenner til hotellet, men du kan jo søke på nettet. Vet jo det er flere sider der hvor forlk kan legge igjen kommentarer og terningkast.

God helg til deg snuppa!!

eljos sa...

Hei, Don Paco høres spennende ut, selv om "blokka" ikke akkurat er pen, det er ikke det som teller mest. Jeg skal sjekke de opplysningene om det hotellet, det lå jo så fint til. både mot hav og midt mellom spennende steder.
Vi har bodd to dager på Monte Feliz, ved en feiltagelse. Vi hadde bestilt på Bahia Feliz, lengre ned mot sjøen, men det ble en feil i bestillingene så vi måtte vente noen dager før vi fikk flytte til den leiligheten vi hadde bestilt.
Monte Feliz var skrekkelig, men det kan jo være fordi vi fikk rom mot motorveien, en knøttliten balkong + sol i ca en time pr dag. Og den solen på balkongen var da fra livet og opp (veldig liten balkong) vi var lykkelig da vi fikk flytte over/ned til Bahia Feliz med stor balkong, havutsikt og solsenger. Og nærmere "landsbyen" med restauranter og butikker.
Vi var også på en visningsrunde på Anfi Del Mar, og du verden for et flott sted, og FOR en utsikt!!! skulle gjerne bodd der noen uker. Det var luksus.
Du kan lese om dette i mitt reisebrev som du finner her:
http://eljosreise.blogg.no/1297347497_bahia_feliz_gran_cana.html

Melusine sa...

Man trenger en tur til solen når mørket henger over oss, uansett om en bor fint til eller ikke :)

Ser du reiser til "holmen" samme dag som meg, blir spennende å lese om turen din når du er tilbake!
Jeg har ikke bodd i de blokkene, men vi gikk forbi dem på vei til stranden og syntes de så veldig forfalne ut og jeg husker vi sa til hverandre at der ville vi i alle fall ikke bo - så det blir artig å høre din erfaring derfra.

Ellers er det som du sier beliggenhet og omgivelser der som tiltaler. Stranden ved å Anfi del Mar er vidunderlig fin, vi tenkte å sjekke ut Amadores men havnet alltid på Anfi del Mar...

Vi bodde i bakken over rundkjøringen i Patalavaca, Mayfair og Villa del Mar.

Gleder meg til å reise tilbake i sommer, da blir det Puerto Rico, men først desember og Las Palmas :)

mormonsen sa...

Jeg har ikke bodd på Don Paco, men regner med at det er litt det samme som med Donana. Jeg har bodd i tre leiligheter i Donana, og alle var veldig fint pusset opp fra golv til tak, hjemmekoselige (bla. hadde de gode stoler å sitte i), og utsikta og beliggenheta var upåklagelig. Den plassen jeg oppholder meg mest, når jeg er i leiligheten, er uansett ute på balkongen. Så den er viktig for meg. Dersom du sover lett, så kan havduren være forstyrrende. Don Paco ligger forøvrig litt mer rettvendt mot sola, enn den seksjonen i Donana som jeg bodde i. Dvs. du får sola på balkongen noe tidligere på dagen.
Jeg har ikke bodd på Monte Feliz, men på Bahia Feliz for veldig mange år siden. Vi hadde da en veldig flott leilighet. Jeg syntes nok det var litt lang vei til "det meste", dersom man ikke var fornøyd med å kose deg med det som var på hotellområdet, men det gikk helt fint å bruke buss. Og nå er det jo bygd ut masse etter den tid, så man finner nok flere tilbud der, enn det vi hadde den gangen.
Nå gikk det plutselig opp for meg hva du mente med kjelleren :) Ja, vi får kikke etter hverandre der nede. Det er et par bra spiseplasser der. Jeg drar ned den 15.12.

Unknown sa...

Noen linjer som svar på kommentarene over:

Eljos:
På Monte Feliz bekymrer det meg ikke om jeg får balkong mot omgivelsene, det er jo et flott uteområde som jeg kan oppholde meg på. Når jeg leser på TripAdvisor om medlemmers omtale av Monte Feliz, er jeg heller ikke bekymret.
Stort sett positive omtaler.

Jeg har også vært innom Anfi del Mar, men aldri hatt planer om Time Share markedet. Lekkert ja, men det koster mer enn det smaker. Flott utsikt kan man få uten å bo kostbart, det har jeg mange eksempler på.


Melusine:
Du har rett; Don Paco ser slitt ut. Alle studio er forskjellige og jeg vet heller ikke hvilket studio jeg får. Noen leiligheter er privateiet og innredningen varierer. Har en bekjent som bodde der over en lengre periode for noen år siden. Great value for money!

Dessuten; jeg blir nok mest utendørs. Men en seng må jeg jo ha og da er det OK med et billig alternativ. De billigste alternativer finnes i Puerto Rico, men dit vil jeg ikke. Ferierte der i 20 år og føler meg ferdig med turistmaskinen.

Mormonsen:
Ja, det er nok noenlunde samme standard på Doñana og Don Paco. Men som jeg skriver over; jeg vet ikke hvor i bygget jeg får min bolig. Kanskje med glassveranda?
Uansett får jeg se havet og det er viktig for meg. Havduren på natten er sovemedisin for meg. Føler det som luksus når jeg kan sovne og våkne til havbrus! Og ja; vi møtes helt sikkert i "kjelleren" eller et annet sted der nede.

Anonym sa...

Hei Randi, kom akkurat hjem etter en rusletur ned til Patalavaca og langs "stranden" inn til Arguineguin. Flott vær med fin bris og ennå ikke overfyllt.
Passerte Ancorasenteret på veien hjem og på Buster Bar var det naurligvis fullt av folk som så på fotballkampen. Tenk at Ålesund vant da!! Ja, ja - noen måtte jo vinne. Jeg prøver å holde på finværet til du kommer.

Ole

Cecilie A.U sa...

Hei, vi gjentar suksessen fra i sommer og skal tilbake til VM uken før jul. Kanskje vi treffer på hverandre. Imponert over all kunnskapen du har om området. Kommer til å lese dette innlegget flere ganger før vi drar:) Cecilie

Melusine sa...

Hei igjen, og takk for kommentar hos meg!
Jeg synes det er spennende å lese om dine reiser og se alle bildene du tar fra steder du har vært.
Don Paco er nok slik som der vi bodde i vinter; selveide leiligheter hvor noen ble leid via reisebyrå (for oss; Ving) og det er ikke alltid greit å vite hva man kommer til.
Men du har rett i at det ikke gjør så mye, for en er mest utendørs uansett. Vi var litt skeptiske til Puerto Rico etter å ha hørt en del negativt om stedet, men bestemte oss for å slå til siden leiligheten ligger høyt oppe i den ene fjellsiden.

Nå gleder jeg meg veldig til Las Palmas-turen :)