20 desember, 2014

I denne søte juletid

er det rett og slett noen som fryser! I Spania som mange andre steder i verden.
I går kveld fikk jeg nyhetsbrev fra Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa og det var noe som rørte mitt hjerte da jeg leste dette:


Klart jeg ville hjelpe!  Så i formiddag var jeg på butikken og kjøpte fleecepledd som jeg leverte på Kirkesenteret før stengetid i dag.


Jeg la ut bilder og tekst om dette på Facebook i kveld. Rett etter publisering var det ei FB-venninne i Ålesund som tok kontakt og sa hun ville overføre penger til meg slik at jeg kunne kjøpe flere pledd.
Fantastisk respons! Og rørende! Kr 1.000 er allerede satt inn på min konto og med dagens kurs regnet jeg ut at jeg får 14 fleecepledd for de pengene. Det kan varme noen mennesker i Callosa!

Callosa d'en Sarria er en kommune (247 moh) nordvest for Albir, 10 km fra kysten. Kommunen har vel 7.000 innbyggere og jordbruk er viktigste inntektskilde. Det er mange innvandrere i kommunen og de kom hit opprinnelig som fruktplukkere. Etter finanskrisen er levekårene til fruktplukkerne blitt elendige. De fleste lever med hjelp av menigheten i Callosa. Det sies at Callosa er hovedstaden for frukten nisperos og denne frukten høstes fra april til juni. Nisperos, sier du - hva er det?  Det kan du lese om i dette blogginnlegget. Innen fruktplukkerne igjen får arbeid og inntekt, har vi mange kalde kvelder foran oss på Costa Blanca. De siste nettene har det vært ca +10, men i forrige uke var vi helt ned i +5. At noen trenger varme tepper er det ingen tvil om. Og jeg gjør gjerne en innsats for at de skal få varmere.


Dette er ikke det eneste hjelpearbeidet jeg er engasjert i. I november kom jeg i kontakt med organisasjonen "Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca" og de skal jeg også støtte økonomisk. Men ikke før over nyttår. I dag hadde jeg kontakt med styreleder i organisasjonen og de har fått mange donasjoner nå i desember. Matlageret er fylt opp på barnehjemmet og bra er det!

Imidlertid tømmes lageret fort og en av de første dagene i januar er det min tur til å donere penger. Jeg har knepet godt inn på utgifter til julegaver i år og for innsparte penger skal det kjøpes mat til barnehjemmet.  Avtalen er at jeg blir med leder i organisasjonen og handler matvarer, leverer matvarene på barnehjemmet og blir hos barna en stund. Jeg gleder meg til å hjelpe, men gruer meg også litt. Følelsesmessig blir det nok et sterkt møte med disse barna! 

Jeg skriver ikke dette for at noen skal synes jeg er snill.
Jeg skriver dette for å minne andre på hvor godt vi har det.
Jeg skriver dette i håp om at også du kan gi litt til våre medmennesker som ikke har det så bra.2 kommentarer:

Anita Ness sa...

All honnør til deg for ditt hjelpearbeid Randi.:) En riktig god jul til deg!

hobbystua sa...

Hei Randi:-) Du fortjener masse ros for det du bidrar med og jeg liker slike som deg som ikke bare tenker på seg selv ,men på sine medmennesker som lider i det stille. Flott gjort Randi:-) Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid i Spania. Stor hjerteklem fra Marianne:-)