"Velkommen tilbake" står det på kassalappen. Tror jeg skal tenke meg om før jeg går tilbake på Egon.
Når jeg opplever slikt, lengter jeg til Spania. På nabobaren hos søstra i Villajoyosa betaler jeg €1,50 for et stort glass vin. God vin er det også!
I oktober var jeg på en tilsvarende type restaurant som Egon i Villajoyosa. På L'escenari kjøpte jeg Kebab Mixto som smakte aldeles nydelig og i tillegg så det bra ut på fatet. Mat til under det halve og rødvin til 1/6 av det jeg betalte i Ålesund.
Det er ingen tvil om at prisene på norske restauranter er "helt på trynet". Tidligere var regelen at restauranten kunne ta 2,5 ganger av polprisen, for flasker. En undersøkelse i høst viser at det store forskjeller i restaurantprisene på vin. Dessuten var dette glasset til NOK 107 tappet fra kartong.
Jeg vet norske lommebøker har det godt i Spania og at spanske lommebøker gråter. Det er ikke alle spanjoler som har anledning til å gå på restaurant. Jeg er en sjelden restaurantgjest i Norge og bransjen kan ikke regne med å få besøk av mitt blide åsyn så mye i fremtiden heller. Min prioritering blir å spare pengene og heller bruke de på restaurantbesøk i Spania! En vinn-vinn-situasjon...
Hva synes DU om norske restaurantpriser?
2 kommentarer:
Koffer trur dua t vi sjelden går på resturang her.... Man har rett og slett ikke penger til det. Da drar vi heller over grensa og handler og lager oss noe godt og åpner ei flaske god vin hjemme....
Maten såg ikke god ut. Men du spiste i spania deremot... nam nam....
Klem i natten.
Synnöve.
Ja, helt enig- det er helt på trynet! Her i Halden koster det f. eks 185 kr for en omelett. Riktignok med brød, smør og kinakål ved siden av, men likevel.Jeg liker ikke dressingen de hiver på, jeg heller. Heldigvis serveres den i en liten skål ved siden av noen steder. På Egon i Molde er det som oftest god mat, synes jeg. Men dyrt nok. Aller verst er det å stoppe ved en veikro og spise vaffel...da er det priser du kan bli mørkeredd av. Tar kontakt med deg neste gang jeg er i byen, tror jeg. Konditori er ikke dumt da. Der er det i hvert fall ferskt.
Legg inn en kommentar